Pazarlás felsőfokon (beszélgetős fórum)
Nemrég volt a tv-ben, hogy a rabok szedték le a cimkéket azokról a hamisított ruhákról, amit utána ők hordhatnak bent a börtönben.Most komolyan, és még mondták,hogy munkalehetőség a raboknak!A raboknak munkalehetőség!
Nekünk karácsonkor is már szokássá vált hogy játékokat adunk.Nem a törötteket, hanem amit már nem értékel a gyerek.De látom hogy nem egy sokkal gazdagabb ismerősnek eszébe sem jutna egy ilyen adakozás.Aki megtehetné az a legnagyobb sz..revő mindig.Már bocsánat.Ismerek olyanokat akik milliomosok, ha az emberek tudnák, hát igen azért van annyi pénzük, mert másokon gazdagodtak és mert nem adtak senkinek.Ne tudjátok meg utolsó 10 ft-ot is sajnálják borravalónak, stb.Gusztustalan a világ!
én az összes lefoglalt ruhát/cipőt stb odaadnám a szegényeknek, gyerekeknek, nagycsaládosoknak.. de nem lehet, mert a ruha hamis.. erre felajánlották egyesületek, hogy leszedik a címkéket, így nem kell megsemmisíteni, és oda lehetne adni.. de azt sem engedték.. inkább elégették az összeset :(
Külföldön pl a szállodákban, a reggeli végeztével, összeszedik a péksütiket és elviszik szállókra stb. hogy a szegények egyék meg..
A szomszédasszonyom Sp.rban dolgozik. Mindent ki kell dobniuk, aminek lejárt a szavatossága vagy ha maradt grillcsirke, amit nem adtak el. Régen leárazva elvihették haza, kb. július óta semmit.
Ismerős T.sc. biztonsági őr. Visszavittek egy távirányítós autót, hogy nem működik. Ledarálták, pedig látta, hogy csak egy zsinór jött ki a helyéről, de nem javíthatták meg és haza sem vihették, minden be van kamerázva.
Nem olvastam végig, de ez az egész pazarlás gazdasági téma.
Az ily módon forgalomba kerülő termékek mögött nincs "termelés", rontja a GDP-t. Ezért semmisítenek meg minden ilyesmit.
A cukrászdában fel nem használt tojás pl. tényleg pazarlás, mert a linzerbe simán elfér az egésztojás.
Így van, amíg azért nem veszünk meg egy almát, mert nem elég "kerek", addig ez lesz.
Renget retket kaptunk, egy termelőtől, mert túl nagyra nőttek és így eladhatatlan lett, még olcsóbban sem vették meg tőle.
A külsőségekre adunk, annyira felületes a mai ember, hogy észre sem veszi már a jót.
Ja, persze, azok egyformák. De gondolom azt a húsüzemben szeletelik és csomagolják.
A maradék végeket meg lehet hogy újra felhasználják.
Cukrásztanuló koromban a szeleteléskor kimaradó sütivégeket használtuk fel a rumos golyóhoz meg a puncstortához.
Vödrökben gyűjtöttük, be a hűtőkamrába, és 1-2 napon belül újrahasznosítottuk.
Az is lehet már ezt is megtiltotta az unio, mint ahogy a száraz kenyér árusításást. Bár piacon, vásárban még lehet venni.
Én ehetem a másnapos kaját, a malac meg a kutya már nem, szánalmas ez a világ.
:D egyébként én is alapból a sütivégeket szeretem,meg a pizza szélét,ahol a tészta a több:)
Hát nem tudom.Csak remélni merem,hogy valaki legalább hazaviszi(hazalopja...),és megeszi,és nem a megsemmisítőbe megy.
Egy jobb tapasztalat:dolgoztam csokigyárban,ott úgy volt,h karácsony utána a gyár visszavette a boltokban megmaradt szaloncukrot,és valami csokiba beledarálták.Persze ez nekik is előnyös volt gondolom.
Kezdek én is hinni az összeeskükvés-elméletekben,hogy tudatosan rombolnak,tesznek tönkre sok embert,és még láthatjuk is,hogy mennyire nem számít az ember,hiszen használható dolgokat a szemünk láttára semmisítenek meg.
És szorítanak embereket arra,hogy a végsőkig megalázva magukat kukáknál álljanak lesben,és onnan szedjenek ki még bőven használható dolgokat.
Lehet,hogy ez a cél,hogy emberek tömegei váljanak megalázottá,és szolgalelkűekké,és mások meg,akik pusztítanak,érezhessék a hatalmukat.
SZÉGYEN.
Az ökomenikusok osztottak élelmiszer csomagot, kerestek valakit az utcában, írja össze, ki az akinek szüksége volna rá. X.Y. haragudott a 3 gyerekes szomszédasszonyra mert megint átrepült a tyúk, így aztán nem kapott, pedig a másik 20 sem volt jobban rászorulva a csomagra.
Igen az a baj, amíg az emberek ilyenek egymással, nem is lehet nagyon megoldást találni.
Bár ez amit a kórházaknál, állami intézményeknél, csinálnak felújítás címén az valami borzalmas.
Lehet azért, mert azok akik nem szorulnak rá, azok hamarabb sorba állnának. Nekik van bőr a pofájukon.
Ez olyan mint a vörörskeresztes ingyen turi a falvakban, mikor megérkezik a ruha az irodai dolgozok lemennek, átturják ami jó azt kiveszik, a többi meg mehet a rászorulóknak.