Pataji kifli recept
30 perc
A Pataji kifli hozzávalói:
4dl tej,1 kg liszt,2 tojás+1 a kenéshez,2 dl olaj,3 ek cukor,2 kk só és egy adag élesztő.
Töltelék:lekvár,kakaó,fahéj,túró,dió,vagy bármi,amit szivesen fogyasztunk.Én már maradék májpörivel is töltöttem meg,csak akkor sósabbnak kell lennie a tésztának.
A Pataji kifli elkészítési módja:
A tejet megmelegítem,beleteszem a hozzávalókat a liszt kivételével.Alaposan kikeverem a masszát,majd a lisztet is beleöntöm,és összegyúrom. Nem kell keleszteni!!!! A tésztát két részre osztom,majd vékonyra kinyújtom.A tölteléket kis halmokba ráteszem,majd kifli formájúra föltekerem.Olajozott tepsire teszem,tojással lekenem,majd hideg sütőbe tolva,arany barnára sütöm.Még melegen porcukorral megszórom.Ha kakaós csigát szeretnénk készíteni,akkor a kinyújtott tésztát megkenem olvasztott vajjal,és megszórom 3 kanál kakaó és 3 kanál porcukor keverékével.Mikor kezd pirulni,meglocsolom két deci vaniliás tejjel.Próbálja ki mindenki,nagyon finom!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kisvacak74, 2008. dec. 6. 23:29
A pataji kifli elkészítési módja és hozzávalói.