Pasztíció (görög) recept



egy csomag (1/2kg-os) makaróni tészta
egy fej hagyma
1kg darált hús
só, bors, piros paprika
fahéj (kb. egy kávéskanálnyi)
4dl parilé
apróra vágott petrezselyem
besamelhez:
2 nagy kanál margarin
10 púpos kanál liszt
pici só (én teszek bele pici cukrot is)
1 1/2 - 2 l tej
1 tojás
A Pasztíció (görög) elkészítési módja:
Kifőzöm a tésztát, és nagyjából egyenletesen eloszlatva nagyobb tepsibe teszem. Apróra vágom a hagymát, olajon lepuhítom, leveszem a tűzről, hozzáadom a darálthúst, visszateszem a tűzre, és folyton kevergetve hagyom kicsit kifehéredni a húst. Ismét levéve a tűzről: só, bors, p.paprika, fahéj majd felöntöm vízzel, és majdnem puhára főzöm. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntöm a parilét, hagyom kicsit elfőni, összesűrűsödni, leveszem a tűzről, és nyakon öntöm vele a tepsibe tett tésztámat (eloszlatom rajta). Elkészítem a besamelt, amit az egésznek a tetejére öntök (ezt is szépen eloszlatom rajta), majd sütőben, kb. 180 fokon addig sütöm, míg a besamel egy kicsit megpirul.
Én ahogy kiveszem a sütőből, rögtön kockákra vágom, hagyom a tepsiben 1 órácskát hülni, hogy amikor tálalom, a kockák szépen egyben maradjanak.
Nem fogyókúrás, de nagyon finom görög étel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: angica0901, 2009. ápr. 1. 16:36
A pasztíció (görög) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.