Pártfogói ügyvédi képviselet S.O.S. (beszélgetős fórum)
Nem jó és megfizethető ügyvédet keresek anonimként, hanem tanácsot.
Puszi:-)
Nem lenne járhatóbb út, ha nem anonimként kérnél segítséget jó és megfizethető ügyvéd ajánlására?
Csak kérdezem.
Szia. Köszönöm a véleményt és a meggosztott történetet. De úgy gondolom, hogy a semminél az is jobb, főleg, ha valakinek nincsen jogászi képesítése, jogi ismerete.
Panasszal pedig lehet élni az Igazságügyi Intézménynél. Ha pedig a bíróságra be van adva, hogy pártfogói ügyvéd látja el a képviseletet és nem jelenik meg a tárgyaláson az már csak is a bíróságra és rá tartozik. Nem az ügyfele felé van elszámolni valója az ügyvédnek, hogy miért nem jelent meg a tárgyaláson, hanem a bíróságnak kell jeleznie.
Bocs, hogy leírom amit tudok:
Én csak panaszt hallottam a pártfogókról. Egyik legjobb barinőmnek volt.
Pl. csak addig vállják az ügyedet, ill.veszik komolyan a az ügyedet, míg a papírt leadod hozzájuk, ( egyszerre csak egyet szabad odaadni neki!!! mert az alapján kapják a pénzt)
Barátnőmnél megesett kétszer is, hogy el se ment tárgyalásra, aznap reggel hívta fel, hogy nem megy el, mert nem látja indokoltnak.
Később pedig ilyen amolyan kifogásokkal pattitntják az pártfogoltat. ( persze a pénzt a munka után az államtól bezsebelik)
Az pedig szinte megszokás náluk, hogy a prátfoglttal lenéző stílusban beszélnek, tisztelet a kivételnek!
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném megtudni, hogy ha kaptam egy ügyvédi pártfogói végzést és egy listát pártfogói ügyvédekkel (Bp), de a listán szereplő ügyvédek 60%-a nem válaszol, 40%-a pedig elutasít (szülök, sok a dolgom, stb) kifogásokkal, akkor mit tehet a felperes? (tárgyalás pedig közeleg)
Elsősorban jogi végzettséggel, ismeretekkel rendelkezők tanácsaira számítok.
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve?
- Ki tudja mióta kell vérvételre időpontot kérni? Hol a beteg jogi képviselet? Szigetszentmiklóson 5 beteg várt és szept. 7-re adtak időpontot
- Ellenérdekű képviselet!Hamarosan fegyelmi tárgyalása lesz az ebben vétkes ügyvédnek.Mire számíthat?
- Ki tud ajánlani egy nagyon jó ügyvédet telefontársasággal szembeni képviseletre?
- Van köztetek ügyvéd cég képviseletre? Sürgős segítség kellene.