Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Párolt karotta recept

Párolt karotta recept

A Párolt karotta hozzávalói:
1000 g karotta
100 g zsemlemorzsa
80 g vaj
2 dl tejföl
1/4 csomó petrezselyemzöld



A Párolt karotta elkészítési módja:
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük.


Kategória: Köretek receptjei


A párolt karotta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook