Párolt karotta recept
A Párolt karotta hozzávalói:1000 g karotta
100 g zsemlemorzsa
80 g vaj
2 dl tejföl
1/4 csomó petrezselyemzöld
só
A Párolt karotta elkészítési módja:
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 24. 22:30
A párolt karotta elkészítési módja és hozzávalói.