Parmezános rudak recept


20 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
4 evőkanál hideg viz
10 dkg margarin
1 tojás sárgája/kenéshez!/
1 evőkanál oregáno
1 kávéskanál só
1 késhegynyi bors
A Parmezános rudak elkészítési módja:
Az alapanyagokat(a tojássárgája kivételével) összegyúrom,kinyújtom. Derelyevágóval ujjnyi rudakra vágom,megkenem a tojássárgájával,megszórom a tetejét tetszés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakom,megsütöm.
Parmezánsajtot a tasakos,morzsolt állagút szoktam beletenni.
Lehet késsel is rudakra vágni,de a derelyeszaggatóval szebb.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4cf2a56ac6, 2009. márc. 11. 09:01
A parmezános rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.