Párkapcsolati gondjaim vannak. Túl sokat adok magamból,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem, nem hasonlítok, nem mérem, talán, mert a férjem is ugyan úgy figyel rám!
Mondjuk sokan betegesnek tartják, ahogy mi élünk! 🤣 Lassan 12 éve együtt, majdnem 7 éve egy munkahelyen napi 24h-ban együtt vagyunk! Nem unjuk egymást, mindig van min nevetni, van miről beszélni!
Hiszem, hogy mindenkinek meg van a társa, aki ugyan arra vágyik, mint a másik! Csak nem szabad megelégedni azzal, amit elénk dobott a sors! Sokan beleragadnak egy kapcsolatba, mert félnek egyedül! Én is 17 évet ragadtam egy szar kapcsolatban! Nehéz volt kilépni a burokból!
Főnix3,és te hogy mennyit adsz a párodnak,azt mérlegre raktad egyszer is,mérted,hasonlítottad a csere értékét?
Mert az,hogy "túl sokat adok" ,egy hasonlított,arányosított mért mennyiség,ami a viszonzatlanság miatt mérődik,formálódik aránnyá.
A tudatos elfedi és megszépíti,idealizálja a rossz párkapcsolatot is,a zsigeri vagy tudattalan színlelés és képmutatás nélkül hajlandó felfedni a probléma okát,forrását,gyökerét,erre vannak a pszicho-játkok,tudod,pl.amikor körbe állunk,és dobom a labdát,elkapod és gyorsan mondanod kell az első eszedbe jutó szót...
Ha Fi úgy fogalmaz,hogy nem kapok már semmit,alig valamit,az tudatos megfogalmazás lett volna.
Szerintem.
Miért mondod, hogy “önmagában is probléma”?
Én minden téren sokat adok a páromnak! Tiszta szívből! Nem kényszerből, kötelességből! Megbecsülést, tiszteletet és viszont szeretést kapok!
Te miért gondolod, hogy probléma?
Az egod véd a környezettől,a rossz emberektől,normális a tudattalan reakciója,nem tudod kontrollálni úgysem.
De fordíthatsz kis időt a gondolataid és az életed rendezésére,mert az a kijelentésed,hogy "túl sokat adok magamból",önmagában is probléma.
És ne akard tisztázni,ha bebizonyosodik keresztkérdések által hogy nem tiszta szív a párod,úgy nem hozzád való.Egy életen át nem lehet malmozni egy kapcsolatban magadban,de egymást mángorolni sincs értelme.
A “túl sokat adok magamból” értelmezésem szerint nem a gondjai megoldása .., stb, hanem érzelmileg ad sokat! Szeretni valakit érdekek nélkül és kedveskedni neki , gondoskodni róla! Teszem fel, kedvencét főzni, sütni, vagy csak egy pohár vizet vinni, mert nem láttad inni az elmúl pár órában!
Lehet én értettem félre! 😳
Szerintem van olyan, hogy túl sokat ad valaki. A párja életének minden mozzanatát uralni akarja, mindent megoldani, elintézni, eldönteni helyette. Közben meg sem hallani, mit szeretne a másik, mert ő azt úgyis jobban tudja.
Ez egy éltelmes, önálló embernek sok. Nagyon. Először kicsi kibúvókat keres, aztán jön a nagy tipli.
Lehet siránkozni, hogy “de én mindent megtettem”… Pont ez a baj. Mindent.
Olyan nincs, hogy túl sokat adsz! Olyan van, hogy nem a megfelelő partnernek adod!
Falakat emelni hülyeség! Olyat ne tegyél! Ragaszkodni lehet, de ne fojts senkit, élj és élni hagyj!
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?
- Tudnátok nekem adni tanácsokat friss párkapcsolattal kapcsolatban?