Pár évvel ezelőtt kiköttettük a gázt, most szeretnénk újra használni, mi a teendő ilyenkor? (tudásbázis)
Ujjé, nem semmi. Amikor a tigázosok elvitték a nem használt gázórát, a szerelő 30 ezerről beszélt, meg amit a szerelő még kér(?)
Parapet konvektor volt 4.db. meg 1 tűzhely és a vízmelegitő bojler.
Google "gáz visszakötés díja" és lehet szemezgetni
Lehet hogy kicsit sokat mondtam, de adott esetben lehet, mert hogy nem csak tömörségi próba, hanem kéményseprő szakvélemény is kell
Mondok egy általam "menedzselt" munkát
Gázóra nem volt, leszerelték régen, régi cirkó volt, de a kéménye a falon keresztül vízszintesen ment a szabadba, radiátorok, lakáson belűl fűtő vizhálózat volt
Új cirkó, gáztervek, nyomáspróba, kémény ami jó magasra kilógott a tető fölé/tetőtéri lakás/ gáztűzhelyhez biztonsági berendezés, fal áttörés elszívónak és apróságok.
1millió forint volt. Az én "menedzseltem" azt jelenti hogy én fizettem fizikailag a gázszerelőt egyes munkafázisok után, aki mindent intézett
150ezer körül lesz az annyi
Nyomáspróba kell, ha menetes kötések vannak a gázcsöveknél akkor még több is, mert csak hegesztett kötéseket fogadnak el újboli üzembehelyezésnél + az ügyintézés. Netán cirkó esetén a kémény szabványosságát is nézik, +felel-e a mai szabványoknak
De a legtisztább a gázszolgálattónak feltenni a kérdést
Hívjad a TIGÁZt: 40 333-338 vagy a FŐGÁZt: 456-3903
Mi nem tudjuk, hol van a visszakötés helye, de szerintem 30-60 ezer lesz a visszakötés. Függ a kikötés módjától is.
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- CSOK-kal szeretnénk házat venni, vegyes és gáz kazán van, de le van engedve a rendszer, ilyenkor mi van?
- Most megjött, vagy sem, mit tegyek ilyenkor, babát szeretnénk?