Panelprogram - Kötelezhetnek rá? (tudásbázis kérdés)
A közgyűlésre mindenkinek, aki nem szeretne ennyit fizetni, el kell menni és jelezni kell, hogy márpedig mi ezt nem fizetjük ki!
Vagy előre aláírást kell gyűjteni azoktól, akik nem akarnak ennyit fizetni.
Ha vannak jónéhányan akik nem hajlandók fizetni akkor mi van???
Vannak többen is?
Nem kell elviselni. A sarkukra kell állni és elkapni a házkezelőt. Először csak kicsiben, de amikor rájönnek, hogy nincs kontroll, egyre bátrabban nyúlják le.
Ha saját ingatlan alatt a családi házat érted, na az az igazi pénznyelő :o)). Mi most adtuk el és boldogan költözünk egy kisebb, tetőtéri lakásba. Az eladó büszkén mutatta, hogy több mint 900.000 forint maradt a külső felújítás után, a közös képviselő értékpapírokba fekteti a pénzt, hónapról-hónapra küldi, hogy mennyit hozott. Igaz, csak 5 lakásos a ház, az minden szempontból könnyebben kezelhető.
Én nem panaszkodom, mert nálunk már évekkel ezelőtt megtörtént a dolog, meg vagyok elégedve.
Csak azért írtam ezt le, hogy támogassak itt egy korábbi hozzászólót a véleményében, a lakásszövetkezetek bizony sunyin kezelik a pénzt. 15 ezreket havonta fizetni elvileg semmiért, ez tényleg lehúzás. Amíg nem telik saját ingatlanra, sajna el kell viselni :(
A befizetett közös költségről kapunk éves elszámolást. Ebben szerepel, hogy mennyi kerül a felújítási alapba.
Csak arról nem kapunk, hogy a lakásszövetkezet mire költött.
Ha csak a közös képviselő akarja felújítani, nem hiszem hogy menne. A lakók többsége akarja.
Egyébként ezért kell felújítási alapot is képezni, azt befektetni, hogy ilyen esetekben ne legyen sokk. Csak az emberek többsége nem szeret előre gondolni arra, hogy egyszer úgyis ki kell adni a pénzt.
Szerinted mi a megoldás? Hogy mindenki fizessen sokkal többet, ne korszerűsítsenek, csak mert néhány ember nem teheti meg? Vagy egyszerűen csak nem akarja?
Akkor nincs más megoldás, nekik kell elköltözni egy olyan házba, ahol a többség gondolkodik hasonlóan. Bármily kegyetlenül hangzik.
Mit fognak csinálni ebből a pénzből? Ablak, fűtési rendszer, vízórák, szigetelés?
Ez nem kis összeg...
Fel vagyok háborodva-nem csak én:közel 300 lakásből álló (10 emeletes panel sorház)tavaly megszavazta a panelprogramot. Tegnapelőtt kaptunk egy " Tájékozható az épületre és lakásra eső költségekről és a finanszírozásról"
Ez az én 53nm lakásomnál önerő egy összegben fizetve 678620Ft, 8 éves futamidőre 9614Ft. Természetesen a jelenlegi 8700Ft közös költség mellett. Persze, már a befizetési határidők is le vannak írva. Nálam a nyílászárók már cseréltek, ahol ezt nem tették meg egy összegben közel egy millió a befizetendő összeg?
Normálisak ezek?
Mindenki fel van háborodva, szerdán közgyűlés, de szerintem ez már nem visszafordítható. . . de miből fogjuk fizetni. .
Most olyan papírok jelennek meg a lépcsőházban, hogy fogjunk össze, ne engedjük, hogy néhány ember megszavazza, hogy 1M kiszedjenek a zsebünkből-szerintem ez akkor már eldőlt amikor megszavaztuk-én nem.
Ezt szerintem úgy szavazták meg, mint MO kedvenc gyümölcsét(narancs)
milyen kicsi a világ... ;)
szintén.
Ohh, yes :) lehet, hogy ismerjük egymást? Én is :)
Kerti büfét ismerted?
Üdv, földim :-DDDDD.
Én Rákoskerten lakom.
Nagyon jó dolog (lenne) a panelprogram, ha mindenkinek lenne rá anyagi fedezete.
Már nálunk is pedzegetik, hogy meg kellene pályázni..... egyelőre tuti nem sikerül, mert sok a ház közösköltség-kintlévősége. Ahogy látom még egy jó darabig így is lesz.
A mi esetünkben az a véleményem, hogy először tanuljunk meg emberhez méltóan élni (pl: ne tapasztgassuk ki a liftet rágóval, a szemétledobót tartsuk tisztán, a cigerettacsikket ne az ablakon pöcköljük ki, ne firkáljuk a lépcsőházat). Ha mindez meg van, akkor kell a panelprogrammal nagyképűsködni.
És még a rezsi-számlák fizetéséről nem is beszéltem.
Hellóka! Én is szomszéd vagyok :DDDDD
Bokáig járunk a latyakban, kitört a csizmám sarka, az autót úgy kell kitolni a parkolóból, a babakocsit pedig már elő sem veszem....., stb.
Az egész ország egy nagy SZOMSZÉDSÁG Éljeeeeeen!!!
Nekünk is vannak méheink :-DDD.
Igaz, egy tanyán, a legközelebbi lakott településtől 7 km-re. Az egyetlen szomszéd meg cirka 200 m-re :-DDDD.
Na, ott is laknék (mármint a tanyán), de csak nyárom, és ha be lenne vezetve a víz, villany. A szomszéd nem zavaró tényező, ellenben a munkalehetőség, az életvitel jóval nehezebb lenne. Nyáron sokat vagyunk lent, na az a paradicsomi állapot, mégha sokat dolgozunk is a méhekkel :-DDD. Érdekes módon a gyerek ott soha nem nyűglődik, nem hisztizik. Szó szerint csak aludni jár be a házba (igaz, a déli alvása előtt is fürdést kell rajta végrehajtani).
Mi letakarítottuk a beállókat, járdát, fél úttestet itt a környéken, jópáran. A havat a fák tövéhez hánytuk, nem az úttestre! Erre jött egy hókotró (az első és utolsó idén), és az összes maradék és összekupacolt havat betolta a házak előtt letakarított részre...
Köszönjük a segítséget! :)
További ajánlott fórumok:
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ha valaki a vaterán rendelt árut nem veszi át, kötelezhető az eladó a vételár visszafizetésére?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Gyerektartás esetén kötelezhet a bíróság arra, hogy számlákkal igazoljam mire költöttem a pénzt?
- Táppénz alatt kötelezhetnek, hogy bemenjek dolgozni?
- Szerintetek kötelezhetnek-e a távfütés fizetésére, ha nem lakom a lakásban?