Pajzsmirigy radiojód terápia (beszélgetés)
Több mint tíz éve múlt annak, hogy kaptam 1 db radiojód tablettát. Azóta semmi bajom, kb.3-4 évente van egy vérvizsgálatom, s minden rendben van.
Túlműködésem és göbösödésem is volt. Az orvos nekem is egyből ezt a kezelést javasolta, tulajdonképpen még most sem tudom, hogy miért nem hozta szóba a műtéti lehetőséget. Féltem a műtéttől, és nagyon kevés információval rendelkeztem ez ügyben.
Most már nagyon örülök annak, hogy így megúsztam...
sziasztok!
olyan kérdésem lenne van aki meg gyogyult a rádiojód terápiátol? vagy általában át megy alulmüködésbe? mert azt nem szeretném annak a tünetetid nehezebben viselem...sajnos már nagyon régota nem tudják beállitani a gyogyszert mert autoimunis a szervezetem...már arra is gondoltam abba hagyom a methotyrin szedését is kérlek irjatok nem sokára megyek a dokihoz és választ kell adnom...
Sziasztok!
Olyanokkal szeretnék beszélni akik estek már át radiojód kezelésen!Nekem már 5 éve van pajzsmirigy túltermelésem. Érdekelnének a tapasztalatok vagy más alternatív megoldás erre a betegségre.
milyen volt utánna jobb lett? Vagy rosszabb? VAgy a műtét jobb lenne?
Szia,
nekem kétszer volt radiojod terápiám de más miatt,az egész pmet elpusztították.Igaza van Irisznek,a göb ellen csak a műtét jó nem a radiojod.Ha gondolod gyere át arra a fórumra amit írt Irisz is.
A pajzsmirigy műtét előtt állok fórumon több lány van, akiknek 2 műtéte volt. Semmi bajuk:)
Nekem az 1 műtétemmel több bajom volt.
A radiojód kezelés lényege az, hogy elpusztuljanak a pm sejtek. Nem tudom, hogy göbnél ez beválik e.
Nem,dorogi.
A műtéttől tart,merthogy a második műtét sok komplikációval jár.
És nem lenne jobb egy műtét? Én ebben a kezelésben nem nagyon bizok, főleg göbre.
Mi az, hogy nem ad felvilágositást? Miért nem keresel egy másikat? Pesti vagy?
Szia!
Nincs túlműködésem.A bal oldali p.m-t kivették 2000-ben, a jobb oldaliba van egy 4cm-s göb,mivel ekkorára nőtt,ezért adnák.Én is úgy tudtam,h
túlműködésnél adják..Sajna,a dokim semmi felvilágositást nem ad:(
Miért kapnád?
Túlműködés?
Volt valakinek pajzsmirigy radiojód terápiája?
Mire lehet számitani?
Aki tud erről valamit,irjon valamit,köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett