Pajzsmirigy hormon rezisztencia kezelése (beszélgetés)
Sziasztok,
most lettek készen a pajzsmirigy labor eredményeim, ránéznétek kérlek, hogy szerintetek ezek így rendben vannak?
TSH: 1,310
ft4: 13,68
ft3: 4,38
Thyreoglob: 3,36
TPO-At: 27,62
TG-AT: 11,83
Köszönöm szépen!
Mármint a partialis pajzsmirigy hormon rezisztencia a szakterülete?
Jesszusom, nem akarok Debrecenbe járni orvoshoz, az két napos program lenne😂
Persze, ha tud ezzel valamit kezdeni, akkor elmegyek.
Tudok valakivel beszélgetni, akit kezelt?
Szia!
Debrecenben van egy privát doki ez a szakterülete."Állítólag jó".Időpontot nem kapsz egyhamar hozzá. Dr. Valicskó Viktória Anyagcsere Klinika
Ez csak bent van a referencia tartományba, de nem a legjobb. Ez egy sima alulműködés, nincs itt rezisztencia.
Ahhoz egyébként is nem egy sima vérvétel kell, hanem terheléseshez hasonló, azaz egy sima vérvételből nem tudja megállapítani.
A T4-nek 20 körül kellene lennie, a T3-nak meg 6 körül, ha nálatok is olyan a referencia tartomány, mint nálunk. Szerintem a te T4 értéked közelebb van az alsó referenciához, azaz mehetne feljebb...
Én gyógyszeradagot emelnék...
"partialis pajzsmirigy hormon rezisztencia."
Norm. szabad hormonszintek mellett TSH emelkedett.
Most is 7.88
Én erről még sosem halottam.
Biztos vagy benne, hogy rezisztencia?
A pajzsmirigy működhet túl és alul, és emellett mindkettő lehet autoimmun eredetű, de rezisztenciának sosem hallottam még szólítani?
Van, aki ezzel szenved itt? Esetleg akit ezzel sikeresen kezelnek?
Miből áll a kezelés?
Normális orvost tud valaki ajánlani?
További ajánlott fórumok:
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Ha egyszer elkezdek hormont szedni pajzsmirigyre, egész életen át folytatni kell?
- Van itt valaki aki pajzsmirigy alulműködésre hormonokat szedett? Mik voltak a tapasztalatok, és mennyi időn belül?
- Nagyon kevés pajzsmirigy hormon és terhesség; Ki tud erről valamit?
- Ki mit tud a pajzsmirigytúltengésről-és kezeléséről?
- Normális az, hogy a pajzsmirigyemre kapok hormont, mivel alul működik, és egyre jobban szőrösödök?