Padlószőnyeg vagy laminált padló? (beszélgetés)
lamináltra szavazok... A szőnyeget tisztítani kell, csak porfogó
Remek ötlet ez a csoki barna ülő gondolat, és igazad is van! A zöld falhoz biztosan passzolna a csoki szín. Meg hát úgy is csoki mániás vagyok! :))
De ahhoz megy a narancsságra sötétítő függöny? Milyen kiegészítőket ajánlanál a csoki ülőhöz? És milyen színű padlószőnyeget vagy lamináltat?
Ajánlanám a csokibarna ülőgarnitúrát az remekül megy a zöldhöz, nekem is az van a nappaliban az almazöld falamhoz és terrakotta színű a járólap. A zöld falhoz a kék ülőgarnítúra szerintem nem lenne összhangban, főleg ha a falnak egy ilyen erős színt választottatok, egy lágyabb finomabb szín jobban passzolna mint a kék.
A laminált a jobb. Könnyü lerakni, tisztántartani, és van már olyan amit vizesblokkban használnak. És ami nem mellékes, hogy ez a leg kedvezőbb árfekvésű.
Nálunk a nagy szobában a padlószőnyeg mellett döntöttünk, de kéne egy segítség színben. A fal olyan kiwis színű lesz, a bútorunk juhar színű, és sötétkék színű ülőgarnitúrát szeretnénk. De milyen színű legyen a padlószőnyeg?????????
Laminált padlót rakatnék le.
Igen, én is erre gondoltam, hogy láttam újságban olyat, hogy a fürdőben is az volt. Ugyan mi a vizes blokkoknál járólapot teszünk majd le, de a folyosóra nem akartam azt, otthonosabb szerintem a laminált, hangulatosabb. Ha nem akarom, hogy rámenjen a gatyánk is (meg hogy az eladó valamit ránk sózzon), milyet érdemes venni? Hány mm-est?
Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm szépen! PVCT sehova nem szeretnék rakni, mert bár választék az nagy van belőle, de nem hiszem, hogy olyan stapa bíró lenne, mint a járólap vagy a laminált padló. Pl.: ha leesik egy kés vagy valami, a PVC-t felsértheti vagy kilyukaszthatja úgy, utána esetleg felmosásnál átfolyik a víz. De ez a ajárólapnál vagy a laminált padlónál nem történhet meg.
Szerintem nyugodtan vehettek a folyosóra is lamináltat.Már olyat is árulnak amit fürdőszobába is lehet használni.Amikor veszitek kérjétek az eladó segítségét.
Szia!
Mi öntapadósat vettünk, és már másfél éve bírja, pedig rendszeresen használjuk a székeket.Mi olyan helyen vettük, ahol a konyhai munkalapot árusították.De szerintem sok helyen lehet kapni.
PVC-t nem raknék sehova. Szüleimnél az előszobában és a konyhában is laminált padló van és néha lecsöppen ez-az véletlenül, de könnyen fel lehet törölni. Kb 1 éve van meg nekik és semmi baja, bírja a strapát, az előszobában is.
Én tutira nem raknék lamináltat folyosóra,olyan nagy a választék a pvc.ből vagy járólapból azok biztos jobban tűrik a vizet mint a laminált szerintem.
Köszönöm a hozzászólásokat! A végére még egy dolog: A folyosóra úgy döntöttünk, hogy laminált megy, a szobákba padlószőnyeg. A folyosón a padló a bejárati ajtóig ér majd, de nem árt a padlónak, ha a bejáratin vizes cipővel megyünk be esetleg vagy ilyesmi?
Laminált padló. Könnyebb tisztán tartani.
filc anyagról beszélsz? Azt szerintem rá kell ragasztani.
Laminált padló!!!Nekem volt padlószőnyegem,most van nagy,meg kis szőnyegem is.Porszívózás után kiviszem,(és ha a párom nem tünteti el a prakkert)Akkor prakkerrel még annyi port verek ki belőle,hogy a párom csak lesett!Pedig azt hitte,hogy tiszta a szőnyeg!
Nálunk a kisszobában laminált padló van egy kissebb szőnyeggel, ami most vendégszoba, ha gyerekszoba lesz, akkor biztos berakunk egy nagy szőnyeget, a hálóban padlószőnyeg van, mert meleg hálószobát szerettem volna, jó minőségű, nem kopik és vigyázunk rá, mivel háló nem eszünk bent. A nappaliban járólap van, mert egybe van a konyhával így oda a kanapé elő vettünk egy nagy ovális szőnyeget, ami meleg és nagyon mutatós is. Szerintem attól függ, hogy milyen helyiség.
iigen, pont ez volt nekem is a bajom, hogy a hajszálakat nem tudtam az istennek se felszedni belőle, a felmosóval meg csak ide-oda mázolod:)
Tényleg, nem tudjátok hol lehet jó bútorvédőt kapni? Arra gondolok, amit pl a szék lábára kell ragasztani, hogy ne karcoljon. Mi akárhol vettünk, vékonyat, vastagot, simán leesett. Vagy rá kéne ragasztani pillanatragasztóval?
A gépnél már teljesen felkarcolta a padlót:(
Akkor visszavonom:) Én csak unokaöcséimnél láttam olyat, bár igaz, hogy nem állandó jelleggel volt, ha nem játszottak vele, akkor elrakták.
Mi panelban lakunk, én gyorsan megszoktam a parkettát, járólapot. Eleinte hideg volt, de most már simán járkálok rajta. Mondjuk az is igaz, hogy papucsot hordok.
Szerintem nyáronsem jó mer igencsak föllehet fázni a csupasz talpról is sajnos tapasztalat.
Nemtudom te hogy vagy vele nálunk ezek a kirakós szőnyegek nem jöttek be.Állandóan fölszedte a porszívó elég ha már egy hiányzik belőle már csúnya szerintem nehezen tisztítható.És nem mellesleg iszonyatosan csúszik a laminált padlón.
A miénk is parketta-mintás. Tök jól néz ki!!!!
Ja, és az, hogy hűvös a padló, az nyáron elég jó ám!
Nekünk sötét van, az is mindig poros. Persze, szar naponta takarítani, de gondolj bele, hogy a szőnyegben ugyanúgy ott lenne ez a sok mocsok, csak észre sem veszed. Inkább beszívod.
Amúgy igen, rühellem, hogy hetente 2-3szor kell(ene) porszívózni, de ahol kisgyerek van, gondolom úgyis gyakran takarítanak. És még így is inkább ez, mint a szürkülő szőnyegpadló.
Áthidaló megoldás: parketta+szőnyeg, tisztítható, cserélhető, nem hideg, nem csúszik. Gyerek szobába meg szerintem szuperek ezek a puzzle szerű pvc játszószőnyegek.
Sziasztok! Nálunk a laminált padlón szőnyegvan,azért mert hideg és nagyon csúszik.Egyébként szerintem a szőnyeget sem nehéz tisztántartani,nálunk is van két gyerek a kisebb most lesz 3 éves úgyhogy van tapasztalat.Én a vizes porszívóra szavazok mióta ezt használom lényegesen kevesebb a szálló por.A szőnyegeket pedig fölcsavarom leviszem az udvarra a napon megéled takarítógéppel átmosatom aztán olyan mint az új.
Mikor mi újítottuk fel a lakásunkat, én nagyon meglepődtem, hogy PVC-ből mekkora választék van.Szuper jó mintákat lehet kapni.
Pont akartam írni, hogy nem olyan kemény az a lamináltpadló, hogy betörjön rajta a gyerek feje:)
További ajánlott fórumok: