Szerintetek a laminált padlo vagy a parketta a jobb? (tudásbázis)
Parketta
Az unokádat is kiszolgálja:))
Parketta.
Sokkal kellemesebb rajta még járni is és a port sem vonzza annyira. Nem csúszik és természetes anyagból van.
Ezerszer jobb a fa parketta!
Összehasonlíthatatlan a kettő.
Csak az írhatja, hogy a laminált, akinek soha nem volt fa burkolata.
Csak sajnos sokkal drágább, de ezt nem 2 évre vesszük. Az olcsóbb sokszor drágább! Erre érdemes kicsit többet spórolni.
Mi is most építkeztünk, és mindenhová lamináltat raktunk, még a nagy nappaliba is. Persze oda minőségibb, vastagabb került. Az alá való habfólia (na nem bizti, hogy ez a neve) is vastagabb, így rugalmasabb is, kényelmesebb rajta járni.
Az viszont tény, hogy nincs olyan tartós, mint a parketta, viszont a parketta árán akár 3-szor is cserélheted újra a lamináltat. Így mindig feldobhatod ezzel egy kicsit a lakást. Mi 1 éve raktuk le a lamináltat, és eddig semmi gond vele:)
A laminált padló olcsóbb ugyan, de a műanyag réteg, ami rajta van, annyira vonzza a port, hogy három-négynaponta pormacskákat kell üldözni a lakásban.
Ezt jól meg kell gondolni a vásárlásánál. Aki amúgyis nagyon sűrűn porszívóz, annak mindegy.
Ezen kívül laminált padlón a gurulós székek alá szőnyeget kell tenni, mert egy idő után feltöredezik. Én megjártam vele, tudom!
Attól is függ, hogy hova akarjátok.
Mi tavaly építkeztünk, a nappaliba fa padlót tettünk, csodálatos lett, bár egy vagyon volt. A gyerekek szobájába és a mi hálónkba lamináltat tetünk, mert azt nem sajnálom. A gardróbba meg a legolcsóbb laminált ment. Megmondom őszintén a különbség nem nagyon látszik, de a fa padlót 3x fel lehet csiszolni, a lamináltat meg majd lecseréljük ha tönkremegy, vagy ha megúnják a lányok :)
6000Ft-os az szerintem már a legdrágább kategória, mi most vettünk nagyon szépet 3300Ft/nm-ért és már ez is drágának számított, 31es kopásállóságnál kisebbet nem szabad a lamináltból megvenni.
Szerintem a normál parketta tartósabb lehet, bár az is csak akkor ha ápolják és x évenként fel kell csiszolni újra kell lakkozni, és az sem olcsó mulatság.
Úgy tudom, hogy van laminált parketta és laminált padló is. Mindig a kopásállóságát és vastagságát kell figyelni. Mindkettő kd 2 x 0,25 m lapokból van, (összepattintós már a mostani) de a kinézete más. Az, hogy ki milyet választ az függ a bútortól, lakás stílusától.
Nekem régebben volt parketta, most 2 szobába padlót tettünk, az mindőnknek jobban tetsztett. Szerintem mindegyik, tartós és nem olyan babrás mint a fa parketta.
az eredeti fábol készült padló egyértelmüen jobb,tartósabb,időtálóbb
szép a laminált parketta is,abbol is van kicsit drágább,jobb minőségü.
laminált padlóra szavaznék!
olcsóbb is, de ha nagyon igényes vagy, akkor abból is van nagyon drága, de középkategóriában már igazán szépeket lehet kapni. 6000 Ft/nm-től...Szerintem az olcsót viszont nem szabad megvenni...
További ajánlott fórumok:
- Panelban nagyon recseg a parketta. Laminált rárakása megszűnteti-e ezt? Aki tud adjon tanácsot.
- Miért cserélnétek le a padlőszőnyeget laminált parkettára, és miért cserélnétek le a laminált parkettát szőnyegre?
- Mi a különbség a laminált padló és a laminált parketta között?
- Laminált parketta tisztítására létezik valamilyen portaszító szer?
- Miért recseg a laminált parkettám?
- Mivel tisztítsam a laminált parkettát?