Mi a különbség a laminált padló és a laminált parketta között? (beszélgetés)
Parketta csak az lehet, aminek a felső koptató rétege min. 3,5 mm tömörfa. A laminált padló faörlemény, amit bevonnak egyéb koptatóréteggel, így ez nem nevezhető parkettának. Hivatalosan a parafa padló sem parketta, mert nem tömörfa a felülete. De parketta a szalagparketta, svédpadló, és a bambusz parketta is.
A laminált padlók, és a parketták (attól függ melyikről van szó) megannyi különbség van. A laminált padló azért született meg lényegében, hogy árában egy alternatív megoldása legyen a parkettáknak.
Üdv,
Jepetto Parketta Stúdió
Sziasztok!!
Laminált padló burkolatunk van....én nem bántam meg,nagyon szép(vilmoskörte színű).....de takarítás az azért próbára tesz:)
Tudna valaki ötletet adni h mivel takarítsam h ne legyen csíkos??
Ha a parketta mellett döntesz, egy dologra figyelj:
általában a boltban kapható parketta fáján néhány hónapja még a rigó fütyült; magyarul nincs rendesen kiszáradva, ezért megvetemedhet; kiszáradás után rések lesznek köztük.
Annak idején mi megvettük a parkettát, felraktuk a padlásra, ott száradt 1,5-2 évig, s csak utána lett lerakva.
A keresztapám épületasztalos volt, megvette a faanyagot, s évekig szárította a műhely padlásán, s csak utána dolgozta fel. Az általa készített nyílászárók nem is vetemedtek meg. (Akkor még nem volt elterjedve a műanyag.)
Ha van lehetőséged , módod /idő és főleg pénz/ akkot parkettát rakass. Azért az a legszebb.
Bár most a hajópadló is nagyon divat.
Na, akkor nem tudom, mink lesz...
Házi felhasználásra erős igénybevételre, irodaira közepes igénbevételre van besorolva, nem éghető, félfényes, tűsarkúnak is ellenáll. A Ba...xban van, kaliforniai fekete tölgy a színe.
Az jó, akkor ő már rutinos! Asszem, annak idején a kopásállóságot kellett néznünk, az volt a fontos. (Nekem a színe volt a legfontosabb...) :)))
Nem barkácsáruházban vettünk, hanem (nem akarok reklámozni) olyan helyen, ahol szőnyegeket, padlókat, ilyesmiket árulnak. Szerintem jobb minőségűek a termékeik, árban ugyanaz volt és még ajándék szigetelő izét is adtak hozzá.
Felem fogja lerakni, már van benne gyakorlata. Megcsinálta anno mind2 szobáját, már havernak is segített, és mikor az apjáék építkeztek 2 éve, az egész emeletet (2 szoba és egy előtér) együtt csinálták. Azaz inkább Felem, mint az apja. A konyhát az apja rakta egyedül - meg is látszik...
Szóval a lerakásól nem félek, biztos nagyon ügyesen megoldja... :)
Laminált padló burkolat
Laminált padló (köznyelven - helytelenül - laminált parketta): laminált burkolóanyag korszerű, környezetbarát, elnyűhetetlen, nem éghető, könnyű vele dolgozni, rengeteg szín, barátságos az ára. Csupa jó tulajdonság! Felejtse el, amit a barkácsáruházakban kapható laminált burkoló lapokról hallott! A fózolt élek, a 3 dimenziós strukturált vagy antikolt felületek, az egyedi dekorszínek már az eredeti fa érzetét keltik, magas kopásállósággal ötvözve.
A laminált parketta (hivatalos nevén padlóburkoló) több keménységi fokozatban előállított burkolat. A Bigfoot parketta szaküzletekben csak HDF (High Density Fibreboard = nagytömörségű fa rostlemez) alapanyagú, 31-es, 32-es, 33-as és 33+ jelzésű kizárólag "iroda" keménységű laminált padlót értékesítünk!
Tehát: se nem padló, se nem parketta??
Laminált bukolóanyag a becsületes neve?!!!
A mienk is nagyon szép, cseresznye , hosszú padló és nútolt. Nagyon szeretem,!
Ha ez igaz (miért is ne - nem tudom, azért kezdtem olvasni), akkor viszont ápolásban is jelentős a különbség. A műanyag gyárilag fényesebb, a fát többször le kell kezelni. Viszont szerintem a fa összességében tartósabb.
De csak gondolom, még nem volt egyik sem...
Sziasztok!
Tudnátok erre a kérdésre válaszolni? Meg lenne még egy kérdésem, hogy mit ajánlatok jobban. Tegyünk lamináltot, vagy hagyományos parkettát a nappaliba?
További ajánlott fórumok:
- Panelban nagyon recseg a parketta. Laminált rárakása megszűnteti-e ezt? Aki tud adjon tanácsot.
- Szerintetek a laminált padlo vagy a parketta a jobb?
- Miért cserélnétek le a padlőszőnyeget laminált parkettára, és miért cserélnétek le a laminált parkettát szőnyegre?
- Laminált parketta tisztítására létezik valamilyen portaszító szer?
- Miért recseg a laminált parkettám?
- Mivel tisztítsam a laminált parkettát?