Lehet tenni a régi padlószőnyegre újat? (tudásbázis)
Hát, én úgy gondolom, bizonyos időközönként nem árt átfutni egy ilyennel a padlószőnyeget. Nálunk mondjuk padlófűtés van, ezért is szoktuk évente (kölcsönzött géppel) így is kitisztítani a padlószőnyegeket.
Igazából ezért sem tartom szerencsésnek a régire rakni az újat. Mert ha nem tud egy ilyen után teljesen kiszáradni, akkor bizony elég kis nedvesség is be tud büdösödni a két réteg között...
Egy ismerősöm például tapétás dobozt fektetett le a padlószőnyeg alá, hogy szigeteljen valamennyit. Semmi gondja nem volt vele, az új tulajéknak el is felejtették mondani (mikor eladták a lakást) csak mosolyogtak mikor később találkoztak, mivel az új lakók felszedték a régi padlószőnyeget :))
Náluk is volt kisgyerek, de nem volt gond, ha valami kilötyögött. Legalábbis nekem nem mondták.
Ezért gondoltam, ha a papundekli jó, akkor az öreg szőnyeg miért nem "fér el" alatta ?
De kezdek erősen gondolkodóba esni, a hozzászólások alapján :)
másik szőnyeget nem tennék rá... de nálunk alapos profi takarítás után a laminált parketta a szőnyegpadlóra került rá.
ezek után mondjuk nem is tudom, mjiért nem tenném rá a másik szőnyeget... :)
Mindkettőnek van előnye hátránya.
Ha marad akkor puhább és melegebb a padló.
Hátránya hogy tényleg tele van poratkával nem túl higiénikus.
Felszedném.
Mert a régi tele van porral, atkákkal.
Felszedném, az új alá szigetelő anyagot terítenék, és arra az újat.
Ilyen vagyok.
Nem vagyunk egyformák.
Miért nem szeditek fel a régit??
Amikor mi beköltöztünk, eszünkbe se jutott a régire fektetni az újat, felszedtük, és kész. Annyira azért nem macera!
Miért nem tennéd rá ?
Igen, ráfektetni szeretnénk .
Én nem tenném rá. :/
Miért akarjátok csak úgy ráteríteni?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Debrecenben hol lehet padlószőnyeget venni?
- Régi típusú Tommie Tippie használt pelenka tárolóba hogyan lehet beletenni az utántöltő zacskókat?
- Tudja valaki, hogy hogyan lehet régi megkopott írást olvashatóvá tenni?