Valóban igaz, hogy egy padlószőnyeges lakásban nem tudom szobatisztaságra nevelni egy kutyust? (tudásbázis)
a kutyus hamar meg fogja szokni ,hogy kint pisiljen,gyakran vidd le,és mint irták jutalomfalatot kell adni,ha jól végzi a dolgát.
lálam sem pisilt a padlószőnyegre,ez tévhit!
Én is az udvarra,mert családi házban lakunk.
Ha félénk,biztasd,dicsérd meg mindenért,sokat foglalkozz vele.Beszélj hozzá,stb...
Megérdemli,hogy szeressed,mert a kutya az egyetlen állat,aki jobban szeret téged saját magánál.Feltétel nélkül. :-)
Édesek vagytok, köszönöm!:)
Ő egy mentett kiskutya, nagyon félénk.
A csajszi akinél van, elérte, hogy pelusra pisiljen.
8 kutyusa van, nem tudja lehordozni őket.
Erkélyre jár pisizni, pelusra. Na, én az 'udvarra' terelgetném.
Értem.
Így már nehezebb lesz rászoktatni a szobatisztaságra.
Az én kutyusomat 8 hetesen hoztam haza.
Úgy csináltuk,hogy a alvóhelye,vagyis a kutya ágya mellé tettünk le egy pelenkát. És megtanítottuk,oda végezze el a dolgait. Rövid időn belül megtanulta,kint pisil.Ezt jelezte is,körbe forgott az ajtónál,kicsit nyafogott és az ajtóhoz futott. A nagyobb dolog jelzésére is betanult rövid időn belül,hogy azt is kinn kell elvégezni.
A 3 éves kutyusodnál ez neccesebb lesz,mert ha az előző gazdája nem foglalkozott vele.....
Mert a hölgy azt mondta, hogy készüljek, szétpisili majd a lakást.
(amúgy pelusra pisil náluk) Én ezt nem 'kívánom', lehordani óhajtom! :-D
Ez hülyeség!
Én tapasztalt kutyatartó vagyok.
Ja,és nálunk is padlószőnyeg van.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Egy évesen miért nem szobatiszta a kutya?
- Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát?