Padlizsán ragu recept
A Padlizsán ragu hozzávalói:2 közepes padlizsán
3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
ízlés szerint chili
1 fej vöröshagyma
3-4 kisebb paradicsom
2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
2 ek olívaolaj
fél citrom leve
só, frissen őrölt bors
A Padlizsán ragu elkészítési módja:
Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán). Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert). Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is. Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 30. 19:49
A padlizsán ragu elkészítési módja és hozzávalói.