Oxigénhiányos babák tapasztalt anyukái, segítenétek? (beszélgetés)
Az én kisfiam is oxigénhiánnyal született, sajnos újra is kellett éleszteni.
Neki is gyengék voltak az izmai, de sokat tornáztunk itthon, rengeteget volt hason, hogy erősödjön (még, ha nem is tetszett neki...), és gyönyörűen fejlődött, fél évesen már állt, 13 hónaposan elindult, 2 éves kora után kezdett el beszélni. Ma már 3,5 éves, középsős, és azt kell mondanom, hogy tökéletes gyerek. Hálát adok a fentieknek, hogy vigyáztak ránk.
Nyugodj meg, és higgy a kisfiadban!
Az én kisfiam is oxigénhiányos állapotba került. Nem kellett lélegeztető gépre tenni. Viszont a hypotónia nála is mutatkozott. Neurológiára jártunk, ahol mutatták, hogy hogyan tornáztassam otthon. Nem kellett külön gyógytornászhoz hordani. 3,5 hóapos korra tudta hason megemelni a buksiját, majd 7 hónaposan tudott forogni viszont innentől gyönyörűen fejlődött. Igaz a kúszás kimaradt. 9 hónaposan felállt, 11 hóanposan elindult. 2 évesen beszélt. Most 3,5 éves nagyon választékosan és tisztán beszél. Annyi, hogy nagyon sok energiája van, rengeteget mozog. Alvása kiegyensúlyozott. Nem tudom, hogy ezek a szülésnél kialakult o2 hiány miatt vannak-e. Ja és még szobatisztasági gondjai vannak. De a lényeg teljesen rendben van.
Nyugi, türelem, sok torna és utoléri a kortársait.
Első körben nyugodj/nyugodjatok meg! A hipotónia nem a világ vége. Gyengébbek az izmai,de ezen lehet segíteni!
Minél hamarabb gyermekorvosi beutalóval jelentkezni kell Dévény terápiára! Nem lesz gond, de ha mégis,akkor ez a kezelés hamar rendbe hozza! :)
Ahogy más is írta kb. fél éves korukig nagyon gyorsan regenerálódnak ezért fontos,hogy nem szabad halogatni és várni. Inkább most kell rászánni az időt és sajnos a pénzt is,mert ha mégis lenne valami gond,akkor az később még több idő és még több pénz...
Nagyon szorítok, hogy ne legyen semmi károsodása a Kisfiadnak!
Tényleg sokat kibírnak a babák, gyerekek. Nekem hosszú kitolási szakaszom volt, apgar értékek rendben voltak, de a Kislányomnak viszont túl feszes volt az izomzata, egy hónap Dévény segített, tényleg csak dicsérni tudom a módszert.
Csecsemő és gyerekéletmentő tanfolyamon is voltunk a férjemmel, ott mondta a mentőstiszt, hogy egy felnőttnél kb. három perc van arra, hogy károsodás nélkül egy oxigénhiányos állapotot túléljen, míg a gyerekeknél ez akár egy óra! is lehet! és mondott nagyon durva történeteket, ők maguk sem hittek abban, hogy egészséges gyerek lesz még, akikért küzdöttek a mentőben... és saját lábán jöttek ki a kórházból.
Milán amúgy idegrendszeri sokkhatást kapott szülés közben,szemfenéki bevérzése volt és eltörött a kulcscsontja.
Még annyit,hogy bizonyos időközönként kell menni a Nevelési Tanácsadóba,ahol az oxigénhiányos állapot nagybetűkkel szerepel az aktáján.
Sziasztok!
Megértem az aggódalmatokat.Az én nagyfiam szintén nem sírt fel a születés után,egyből kapott oxigént.3 napig inkubátorban volt az 57 cm-es é3,343 kg babám.A doktornője azt mondta,hogy az oxigén hiány miatt valószínű az agykárosodás.Hetente 2-3 orvoshoz (szemészet,fejlődésneurólógia,koraszülött gondozás)hordtuk.Fél év után mondta doktornő (aki a születés után megijesztett bennünket),hogy a korának megfelelően fejlődik.
Annyi volt,hogy mindent lassabban tanult meg,mint a vele egykorúak.3 évig logopédushoz is járt.
Minden rendben van most már vele.4,7-tel végezte el az általános iskolát.Most kezdte a középiskolát,informatika szakon.
Én is csak jót és hatalmas fejlődésről szóló eredményeket hallottam a Dévény tornáról!
Nem szabad elkeseredni, hidd el, minden rendben lesz egy kis segítséggel, odafigyeléssel, tornával!
Sokat kibirnak!
Persze en is hulyere aggodnam magam, de ez most neked biztos nem tesz jot!
Van egy modszer, Anat Baniel Method a neve, nagyon konnyu megtanulni, egy puha kefe kell hozza es a gyereket gyakorlatilag azzal dorgolik at, persze csak finoman (youtube-on van rola oktato video), 2-3 perc az egesz es naponta tobbszor. Ezzel ugy tudom oxigengianyos gyerekeknek is segiteni szoktak.
De nem biztos, hogy nalatok is szamolni kell ezzel.
Sok boldogsagot es oromet kivanok nektek!
Szia bogyo110!
Én a babámat torticollis miatt Dévény tornára hordom. A Dévény gyógytornászhoz több oxigénhiánnyal született babát hordanak, sokat lehet fejleszteni rajtuk, sok csodálatos fejlődés-gyógyulás látható ott. vidd el minél hamarabb Dévény tornára. Az alapítványt hívd, ne a neten keress Dévény gyógytornászt. Én is az alapítványt hívtam és rögtön adtak két gyógytornász elérhetőséget is a lakóhelyemhez közel. Az alapítványhoz is lehet járni, ők a szél Kálmán téren vannak. Mond el, mi történt a babáddal és ők majd tájékoztatnak mindenről. Sok sikert kívánok és a babádnak pedig javulást és csodálatos fejlődést. Ne add fel!
Szia!Az én kisfiam pont egy hónapja született. 2013.08.15. És ő is császárral, gyengén sírt fel. Apgarja 1, 5, 10. Őt is lélegeztették, ígaz csak a maszkkal és megfigyelték, de szerencsére nem volt semmi baja, így odaadták az intenzíven letöltött idő után.
Én is nagyon aggódom ne legyen baja. Neki 3 szor volt a köldökzsinór a nyakán, ami gyenge alig emeli a fejét. Én azt hallottam nem ajálják hipotón babáknak a Dévényt, de tuti mindenki mást mond.
Remélem nálatok sem lesz semmi baj!
Ha nincs semmi szervi probléma, akkor szerintem minden rendben lesz! Az oxigénhiányos állapotú babákat rendszerint Dévény masszázsra küldi az orvos/védőnő a mozgásfejlődés miatt, szóval erre minél hamarabb kérdezz rá! Amúgy meg nyugi, a babák erősek!
De téged őszintén csodállak, hogy 28-szor gerincbe szúrtak és kibírtad! Te jó ég!!! :O