Óvodakezdés - mennyi idős kortól lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
2,5 éves kortól mehetnek. Sőt, nálunk kifejezetten kérték, hogy a későbbi gyerekek is menjenek már szeptembertől, mert az ovi az önkormányzati normatívát a szeptemberi gyereklétszám alapján kapja.
a vége lemaradt: teljesíthetől
És a felvételnek nincs köze a szobatisztasághoz.
Sziasztok!!
Nálunk sem kezdhette meg szeptemberben az ovit, mert csak október 3-án töltötte a 3-at. Így október 4-től mehetett. Egyébként én sem értem, hogy van ez. Mert elég sok helyen van, ahol 2 és fél évesen már mehet, csak szobatisztának kell lennie.
Tudom neked fontos lenne szeptembertől... én szerencsére itthon tudtam maradni azt az egy hónapot. Hát próbálj meg beszélni "Zsuzsa nénivel", hát ha tud valami megoldást kitalálni.
Fura! Nagyon...ha van helye fixen,miért kell kivetelezni,persze rossz irányba? Senkinek se jó ez...ők se kapnak lovét addig utánna,neki se mert egy összerazodott közösségbe csöppen...
Mit mondtak,miért?
Érdekes, kislányomat is felvették, de nem mehet szeptembertől, csak novembertől, ha betölti a 3. életévét, másnaptól van felvéve. Érdekes...
Mondjuk szerencsére nem tesz tönkre az a két hónap :) Csak ilyen szinten furcsa, hogy úgymond lemarad arról, amit szeptembertől "tanulnak" majd :S
2011.cxc.trv
:-)6. Az óvoda
8. § (1) Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosi kerületben, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.
Nálunk úgy van, hogy amelyik évben betölti a gyerek a 3 évet, már kezdhet, de lennie kell én úgy tudom 2 és fél évesnek.
Tehát májusi születésű gyerek kezdhet januárban..már idén is voltak ilyen mini gyerekek az oviban a csoportban.
Úgy tudom, változott a törvény egy ideje, és már nem kell beölteni a hármat, mint régen, hanem 2,5 éves kortól elvileg mehetnek oviba. Az erre vonatkozó jogszabályt keresem, a közoktatási törvényben nem találtam.
Tudna valaki segíteni? Nagyon fontos!!!
További ajánlott fórumok:
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- Kubu. Mennyire egészséges a gyerek számára ez az ital? Jó-e ha ilyet (is) iszik? Mennyi idős kortól lehet adni a gyermeknek/csecsemőnek?
- Milyen idős kortól lehet adni a gyermeknek forralt házitejet?
- Ti mikor raktatok kispárnát/párnát a gyermeketek feje alá?Milyen idős kortól lehet?
- Mennyi idős kortól lehet pici babát kenguruban vinni?
- 170 fokig dönthető babakocsiba mennyi idős kortól lehet babát vinni?