Ti mikor raktatok kispárnát/párnát a gyermeketek feje alá?Milyen idős kortól lehet? (beszélgetés)
nekem a védőnőm azt mondta EGYÁLTALÁN NEM JÓ,ÉS NEM IS KELL,SZÜGSÉGTELEN,
EGÉSZSÉGES GERINCNEK,RÁADÁSUL GYEREKNEK,NINCS SZÜGSÉGE PÁRNÁRA,ÉN IS AMÚGY EGY SZOPI PÁRNÁT TESZEK MAGAM KÖRÉ,ÉS ENNYI
de a kedvenc amit a mamák varrtak!
régi lepedőből a belsejét-megtöltötték szivaccsal és mintás huzatot varrtak hozzá, egy kisfiúsat és cicásat-megölelgeti őket,csak másra nem használja!
Az enyémek olyan 3 éves koruktól, illetve érdekes, a kisebbik (15 éves) ma napig párna nélkül alszik.
Mi hason altattuk a fiainkat, mert erről győztek meg anno az orvosok, ahhoz meg nem is kellett párna.
azt szokták mondani hogy jó ha laposon alszanak-azért egy két évesen én inkább lapos párnával próbálkoznék.
kisgyerekeket akiket eddig láttam ők is elalvás után kitúrták a párnájukat a fejük alól vagy nem is volt párnájuk.
Az én lányom még nem volt 2éves, mikor kapott egy Thomasos kispárnát, azóta azon alszik. Kicsit aggódtam, hogy túl vastag, d mióta kimostam, összement a bélés és így már csak max. 1,5 centi vastag, ha ráfekszik. Anélkül nem alszik, szóval mindenhová hurcoljuk. :D
Szerintem ha nem túl vastag, nem lesz baja. Bár a lányom csak addig fekszik rajta, míg hason, vagy félighason-félig az oldalán alszik. Ha a hátára fordul, vagy lefordul róla, vagy kidobja a feje alól. De az apjának a párnáján is szokott aludni, nna, azt nem szeretem, mert akkor félig ül. Bár ennek is van haszna: ha taknyos, könnyebben kap levegőt félig ülve. :)
nem kell nekik erőltetni-az enyém csak most párnázik-3,5 éves.
de folyamatosan nem alszik rajta-ráfekszik elalszik és akkor kidobja a feje alól-csak azért kell neki mert a miénk!
van neki sok gyerekpárna de még a laposat sem használja.
adj neki, ha alszik rajta alszik de nem kötelező.
nekem annó nem is kispárnám volt rögtön nagyot kaptam és félig ráfértem-az enyém is szeret a nagypárnára is feküdni-de végül mindig párna nélkül alszik tovább!
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi,hogy ki mikor tett a gyermeke feje alá párnát,mikortól lehet alá tenni,egyálatán egészséges e kis korban?!
A kisfiam 2 éves,csecsemőkorában természetesen pelenka volt a feje alatt,aztán egy éves kora fölött adtam neki egy lapos párnát(Kb 1 centi vastag)ami még anno a baldahinos szetthez volt és azóta is azon alszik,máramikor pont ott marad. :)
Viszont mostanában elgondolkoztam rajta,hogy vajon mikor lehet esetleg kispárnát adni neki,mert amugy szeret párnán feküdni a miénket szokta elhurcolni. :)
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- Mennyi idős kortól viheti el az apa a gyermeket? A bírósági határozatban erre nem tértek ki, csak hogy 2 hetente pár órára jöhet hozzá...
- Mikortól adtatok babaviz helyett bubimentes ásványvizet a gyermeketeknek?
- Hány éves koráig fogadja a gyermekorvos a gyermeket és mikortól kell átjelentenünk őket a háziorvoshoz?