Otthonszülés majdnem egyedül (beszélgetős fórum)
Ez komoly????
Nem hiszem el....
Hogy a...?
Az otthon született gyereket a szülő beviszi kórházba, ha életveszélyesen sárga, de erre kb. 1-2 példát tudnék az eddigi több, mint 3000 hazai otthonszülésből. Nagyon ritka dolog.
A többség házilag is tudja kezelni a problémát: kék fényt otthon is elő lehet állítani. De ez is ritka. Mint maga az is, hogy egy otthon született baba nagyon besárguljon. Az élettani sárgaság normális.
Ok: semmi mást nem kap egy otthon született baba, mint anyatejet. A sárgaság legjobb ellenszere a gyakori, igény szerinti szoptatás. Otthon (az otthonszülők általános gondolkodásából kifolyólag) nincs cukros víz, tea (a legtöbb kórházban mindenféle előzetes ígéret ellenére még adják ezt a babáknak titokban, főleg akkor, ha nem 24 órás rooming-inben van vele az anyuka), s ha kell, félóránként meg van szoptatva a kicsi. Ennyire egyszerű.
Ezt teljesen magadnak, egyedül kell eldönteni, nem szabadna, hogy mások befolyásoljanak.
Ugyanakkor nekem úgy tűnik, te valójában nem is szeretnél otthon szülni, félsz tőle. Akkor ne erőltesd, nem a te utad... Bár kétségkívül az a legnagyobb baj, hogy sokkal több helyről hallhatod az ellenvetéseket, miközben az informálatlanság miatt nem tudnál objektíven dönteni.
Én kétszer szülten intézeten kívül(egyet születésházban, egyet pedig ténylegesen a lakásunkon, vidéken), az első gyerekem kórházban született.
Az otthonszülés nem veszélyesebb a kórházinál, s nem felelőtlenség. De nagyon-nagyon illik előtte informálódni, olvasni, tanulni, megismerkedni az egésszel....
Gratulálok a babó(k)hoz! Remélem sikerül majd jó döntést hoznod, hogy csodás szülésélményed lehessen!
Ja, persze név nélkül is teljesen jó!
Hajrá mamik!
Sziasztok Mamák!
SÜRGŐS!!!!!!
A segítségeteket szeretném kérni: interjú alanyokat keresek otthonszülés témában. Legetsz ellene vagy mellette is, vagy a kettő közt.
Női műsorban ez lesz a téma jövő héten.
Várom az üzeneteket!
Nagyon köszönöm!!!!
:(((( sajnálom...
És sok erőt kívánok nektek... a veszteség feldolgozásához és későbbi árral szembeni ússzáshoz
Engem egy izgat ebben az otthonszülős dologban: Nálunk a kórteremben 4-en voltunk csajok, és mind a négyünk gyermeke besárgult 3. nap reggelre. Aztán fényterápia, és rendbe jöttek.
De az otthon születettekkel mi van ilyenkor? Nekem valaki egyszer azt mondta, hogy azok be sem sárgulnak, szerintem ez baromság.
(A besárgulás szerintem gyakori).
Nem értem miért olyan nagy felelőtlenség az otthonszülés. Több országban is van rá lehetőség. Hollandiában például a nők 30% otthon szül.
A szülésznők felkészültek, tudják mit kell tenni és tudják mikor kell bemenni,ha baj van.A szülők is tudják, hogy mit és hogyan.
Szerintem csak a Magyarországi rendszerrel van a baj.
Illango, gyöyörű Pillangóbaba! :-))
Az otthonszülést szerintem is gondold át, óriási felelőtlenség! Válts inkább kórházat, minthogy orvosi felügyelet nélkül bújjon ki a baba! Ha valami történik, sosem bocsájtod meg magadnak. Inkább egy picit kellemetlen nővéri kiabálás és rádió, mint egy beteg baba.
Én nagyon meglepődtem ezen.2006-ban Újpesten,2009-ben Karcagon szültem és mind a két helyen azzal kezdték,hogy adtak egy csini fehér rucit,amibe alig fértem bele:D
Végül is nem ez a lényeg...
:)))
Nem lesz köztük nagy korkülömbség:)
Azért a szitut végignéztem volna(ahogy a dokinak, aztán neked leesett)...:D
Történet a következő:Pillangóbaba megszületett, nekem alig jött valami cucc, apánk...áá az bírta a kiképzést, én voltam az erőszakos:S:O
mivel közben nekem rá 2 hétre volt valamim, a dokibácsi szerint ez már normál mensi volt. gondolta a halál, hogy tényleg..és tényleg. mostmeg, visszamegyek magánra de.,majd ő mostanata venne vért éntőllem...(vegyl, kit izgat-gondoltam), jön, füligérő szájjal...bhcg az egekben, aminek ilyenlora már illő volna lentebb csúszni és nem fölkúszni..már ekkor elöntött a verejték.Ballagjunk át anyuka az uh-ra...gyerünk no..mi baj lehet (közben hevesen vert a szivem). Nini..némi petezsákfélét meg valami fehér vibáráló izét néz...(pislogtam mint a béka). Nem mondott csak annyit, hogy gratulálok, de legalább azt a 6 hetet illő lett volna megvárni. Rákérdezek: mi van?
Semmi, Illangócska kap egy kistesót:)) Hazazavart pihenni, de azért utánam ordított- mondtam, hogy a szoptatás nem védekezés...röhögött tovább én meg hazajöttem ( buszon anyáztam magamban és beígértem apának a csonkolást, de magammal bacok ki..szóval felejtős).
itthon apuci már tudta, előre megmondta (mint mindent). aztán 2 hét múlva mehetek vissza. ez így röviden és tömören.