Osztatlan közös tulajdon -mi a buktatója? (beszélgetés)
Azért olvasd el a linket, amit küldtem, találhatsz benne olyasmit, amire nem számítasz, nem is gondolsz, de később probléma lehet.
Ja és még valami!
Az életben nem fogod tudni eladni, mert azért a pénzért az emberek önálló ingatlant is vehetnek, annyira lent vannak - és egy jó darabig lent lesznek - az árak.
Tehermentes, kizárólagos tulajdonú ingatlanok üresen állnak, annyira nincs kereslet.
Ne kapkodd el!
Nem tudhatjuk mi az ábra!
Én csak egy lehetőséget vázoltam fel, ami ráadásul egy jó ismerősömmel esett meg.
Mondd, hogy "túlfélem" a dolgokat, de nem mernék ilyenbe belevágni, az biztos !
Figyelmedbe ajánlom ezt: (érdekes olvasmány!)
Lehet, hogy a pasi most jó fej, de nem tudhatod, mit hoz a jövő.
S régi nagy igazság: közös lónak...
Nem tudom, működik-e még a szolgalmi jog bejegyzése?
Ez vonatkozhat útra, kútra (vízre), ha másképp nem közelethető meg, nem sajátítható ki kizárólagos használatra.
Köszönöm!
Ezentúl így használom!:)
Remélem igazad van és legközelebb nem a "túros"-ért javítanak ki!:D:D:D
Csak egy példa:
A pasinál beázik a szoba, jöhet és kérheti a helyreállítás költségeinek a felét tőletek, hiszen
"osztatlan közös tulajdon"
Igaz, ezt ti is megtehetitek vele!:)
...és mi van, ha nem fizet valamit és jelzálogot tesznek a tulajdonotokra, miatta, vagy árvereznek?
Nálunk egy egy hektáros telek van 3 ingatlan, a telek osztatlan közös, de van megosztási szerződés. Sajnos mostanában volt mindkét szomszédnál haláleset, bonyolult, hosszadalmas procedúra, ha ezalatt mi akartunk volna bármit hitelt, eladni stb., akkor meg kellett volna várni az örökösödési eljárás végét és mindenkivel mindent újra aláiratni... A megosztás a rendezési tervben meghatározott kategóriától függ, nálunk 3000 m2 alatt nem lehet telket alakítani, de a mienk csak 1700, így marad a közös.
Viszont a közös bejáróba lehet nem mennénk bele, nálunk nincs közös használatú rész.
Mindenhez az engedélye, beleegyezése szükséges.
Bele ne menj az ilyenbe!!!!!!!!!!!Közös lónak túrós a háta !!!
Sziasztok!
Kinéztem egy szép kis családi házrészt, kiderült, hogy közös tulajdonban van az eladó hölgy volt férjével közös bejárón kellene bejárnunk.Nem tudom mit tegyek a pasi jófejnek túnik, de miénk a telek belső fele. Volt -e már valaki ilyen helyzetben? Szerintettek kimérethető ill. leválasztható teljesen az eladó rész?
További ajánlott fórumok:
- Albérletben ki fizeti a közös költséget? A tulajdonos vagy az albérlő?
- Válás esetén milyen módon követelhető a közös tulajdon fele?
- Szakítás és közös tulajdon
- Ki tudja, hogy melyik bank ad osztatlan közös tulajdonnál csak az egyik félnek kölcsönt a másik fél aláirása nélkül?
- Elhozhatom az autót, ha azt közösen vettük a férjemmel, ő a tulajdonosa én pedig az üzembentartója?
- Autó lehet közös tulajdonban?