Őszibarack lekvárba hogy tegyem a befőzési tartósitószer keveréket? (tudásbázis)
14. judit87
2013. aug. 30. 20:26
Kész lett a lekvárod?
13. 9e315ae72e (válaszként erre: 11. - Gerduska)
2013. aug. 30. 17:58
Szerintem akkor már bele kellene keverni,ha már mindenképp akarod :))
12. zebracsikó
2013. aug. 30. 17:50
nem túl egészségesek ezek a tartósítószerek
11. gerduska
2013. aug. 30. 17:47
Nagyon köszönöm a segitségeteket!!Remélem sikerül,Drága párom csak leszedte a barackot a fárol h kéne kezdeni vele valamit..:)) tehát nemigazán voltam a lekvárfőzésre felkészülve.Amugy a kverék amit vettem:összetevők:kristálycukor,tartósítószer:kálium-szorbát,nátrium benzonát.
10. 9e315ae72e (válaszként erre: 7. - Gerduska)
2013. aug. 30. 17:42
Igen,ki kellene főzni mindenképp,hogy úgymond steril legyen,ne romoljon meg a lekvár. :))) Billentsd aztán fejre és kész :))) Esetleg a google-ba írd be a nevét a tartósítószernek amit vettél,ha használni akarod,ott biztos ír valamit,hogy mikor kavarászd bele :)) Sok sikert!!! :D
9. judit87 (válaszként erre: 7. - Gerduska)
2013. aug. 30. 17:36
Én úgy tanultam, meg olvastam mindenhol, hogy kikell főzni kb 15 percig mert úgy megdöglik az összes baci.Még nem csináltam kiforralás nélkül.
8. judit87 (válaszként erre: 5. - 9e315ae72e)
2013. aug. 30. 17:35
Öreganyám szerint dunszt nélkül tuti!!!, hogy felforr és megromlik.Pedig nem is :D
7. gerduska (válaszként erre: 3. - Judit87)
2013. aug. 30. 17:34
én jó forró vízbe kimostam az üvegeket,az nem elég?De nagyon köszönöm,lehet kipróbálom igy..
6. gerduska (válaszként erre: 4. - 9e315ae72e)
2013. aug. 30. 17:33
Sajna nem kaptam fixálót,csak ezt a befőzési tartósitószer keveréket..ez a neve
5. 9e315ae72e
2013. aug. 30. 17:33
Ja igen,nem dunsztoltam én sem,csak fejjel lefelé voltak egy darabig :))
4. 9e315ae72e (válaszként erre: 1. - Gerduska)
2013. aug. 30. 17:32
Én dzsemfixálót vettem...az őszibarit 4-5 percig rotyogtattam,és már az elejétől benne volt a fixáló.Milyen tartósítót vettél?
3. judit87
2013. aug. 30. 17:32
Minek bele?Én mindíg tartósítószer nélkül rakom el csak annyit csinálok, hogy kifőzöm az üvegeket kupakkal együtt, majd dugig töltöm a forró lekvárral, rácsavarom a kupakot és 1 órát fejjel lefelé vannak, majd mennek a kamra polcra.Dunsztolni meg kinlódni sem kell vele.
2. gerduska
2013. aug. 30. 17:26
Sajna nincs rajt..:(( és már föl a lekvár
1. gerduska
2013. aug. 30. 17:26
Őszibarack lekvárba hogy tegyem a befőzési tartósitószer keveréket?
További ajánlott fórumok:
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Dublinban hol lehet rostos öszibaracklevet kapni?
- Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül?
- Te olvasod a vásárolt termékek összetevőit? Az E tartosítószerekről tudtok valami érthető szakirodalmat?
- Mivel tartósitod a házilag készitett kozmetikumaidat, tisztitószereidet?
- Melyik biofogkrém nem tartalmaz semmilyen mérget, parfümöket, színezékeket, xenoosztrogéneket és tartósítószereket?