Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Őszibarack-ivólé recept

Őszibarack-ivólé recept

Az Őszibarack-ivólé hozzávalói:
Öszibarack
1 kg őszibarackpéphez
2 kg cukor
1 l víz
2 teáskanál citromsav


Az Őszibarack-ivólé elkészítési módja:
Az érett barackot megmossuk,kimagozzuk.Lábosba téve annyi vizet öntünk rá amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni.A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük.A barackpüréhez adjuk a vizet a cukrot és a citromsavat. Jól összekeverjük üvegekbe töltjük,légmentesen lezárjuk.Az üvegeket ne töltsük színültig hagyjunk 3-4 cm hézagot. Egy nagyobb fazékban vizet öntünk és beleállítjuk a megtöltött üvegeket.A vizet addig melegítjük amíg forrni kezd.Ekkor az üveget megfordítjuk és néhány perc után száraz dunsztban tesszük ott hagyjuk kihülni.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


Az Őszibarack-ivólé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook