Őszibarack-ivólé recept
Az Őszibarack-ivólé hozzávalói:Öszibarack
1 kg őszibarackpéphez
2 kg cukor
1 l víz
2 teáskanál citromsav
Az Őszibarack-ivólé elkészítési módja:
Az érett barackot megmossuk,kimagozzuk.Lábosba téve annyi vizet öntünk rá amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni.A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük.A barackpüréhez adjuk a vizet a cukrot és a citromsavat. Jól összekeverjük üvegekbe töltjük,légmentesen lezárjuk.Az üvegeket ne töltsük színültig hagyjunk 3-4 cm hézagot. Egy nagyobb fazékban vizet öntünk és beleállítjuk a megtöltött üvegeket.A vizet addig melegítjük amíg forrni kezd.Ekkor az üveget megfordítjuk és néhány perc után száraz dunsztban tesszük ott hagyjuk kihülni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. aug. 29. 09:23
Az Őszibarack-ivólé elkészítési módja és hozzávalói.