Őstermelő / kistermelő - Milyen engedély kellhet? (tudásbázis)
8 várandós kecske... az igen. Szép kis tejmennyiséged lesz. :-)
Én eddig 3-at fejtem most 4 vemhes így eggyel több tejel majd.
Most , hogy nincs kecsketej vett tehéntejből sajtozok. Nemsokára lesz saját tehenem (bocsi zebum :) is.
Az árakat priviben elküldtem. :-) Nálad mennyik? Merre laksz??
Nekem az oltóval nem ízlett ezért citromlével készítem.Én is kísérletezgetek.Most pihenősek a kecskéim,elapasztottam őket.8 várandós.Nem is tudom, mi lesz,eddig hármat fejtem,nyolccal nehéz lesz:)
Mennyiért tudod eladni?
Igen szerencséd van. :-)
Oltóval készítem igen. Sokfélét. Eddig én is "házaltam", csak most már muszály lett legalizálni. :-)
Amúgy a kistermelői nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, csak hosszadalmas nekem. Bár ügyintézője válogatja.
Ajjaj,még szerencse,hogy nem piacoltam vele,csak itthonról árultam.Köszönöm az infót.
Ezek szerint akkor a lekvárt sem.Nesze semmi fogd meg jól...
Oltóval csinálod a sajtot?
Köszi, bár ezt most nagyon nem értem!!! Én is sajtozok, de mivel az feldolgozott termék őstermelőivel nem engedik, épp a konyhát csináljuk most az engedélyek miatt.
Igazából azért is szeretnénk már valamit lépni míg a sajtok nem piacolhatók....
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a nyár folyamán gyűjtött vagy termelt növényeket szárított , aszalt formában, kimérős jelleggel árusíthatja-e őstermelő vagy ahoz is kistermelői engedély kell? Ha az utóbbi akkor ot mit környeznek, hisz a napon aszaltam?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Mennyi héjas diót vihetek ki a piacra őstermelői nélkül?
- Piacon szeretnék gyümölcsöt árulni, kell hozzá őstermelői igazolvány?
- Mit takar az őstermelő fogalom?
- Városban élek, őstermelő a szomszédom... az állatai a kertemben és a bűz elűz...
- Az őstermelőknek van valami olyan költségük, amit akkor is fizetni kell, ha nincs forgalmuk?
- Kereső tevékenységnek számít-e az őstermelői igazolvány megléte?