Őssejtbotrány itthon (beszélgetés)
Nem igaz. Az őssejt nem aktivál semmit. Az őssejt maga kezd el differenciálódni olyan sejtekké, amilyenek közé kerül. Ezért nem keletkezhet belőle rák, ha nem teszik rákos környezetbe.
Ha például szívizomba "helyezik" akkor szívizom lesz belőle. Ezt már bizonyították Debreceben. Infarktusos embereknek neültettek őssejteke és a szívműködésük is javult.
Igazad van. Az őssejteket rutinszerűen használják évtizedek óta transzplantációra már Magyarországon is. Azért nem közismert ez a tény, mert úgy hívják, hogy csontvelőtranszplantáció. De tulajdonképpen a csontvelőből csak az őssejtek érdekesek, azkat transzplantálják.
Ma viszont már van őssejt a köldökzsinorvérből is.
USA-ban Bush idején még a kutatást is "tiltották". Obama óta támogatott a tudományos kutatás, de nem az embereken való alkalmazás.
Ahhoz még keveset tudunk.
"ugyanolyan genösszetetelü gyereket" - ez nem lehetséges, vagyis lehetséges, csak a valószínűsége ~ 0.
Melyik újság? Mert amit írsz, az elég kevéske, és már a fent említett dolognál elakadunk.
Azt pedig nem értem, hogy segíthet az őssejt egy rákbetegnek. Nem azzal van a gond ugyanis, hogy nincs elég ép sejt, hanem hogy több a rákos, mint amivel az immunrendszer elbír. Persze elképzelhető, csak nekem egyelőre mesének tűnik.
Amerikaban,oroszföldön,Ukrajnaban,Kinaban mar sok sikeres beavatkozast vegeztek-sikertelent is-ez igaz.
Egy Magyar ujsagban is lehosztak 1 cikket ahol az anya mesterseges megtermekenyitessel szült ugyanolyan genösszetetelü gyereket,mint az elsö gyereke aki rakos volt.Levettek a szülesnel a köldökzsinorvert es ezzel kezeltek a nagyobbik fiucskat-meggyogyult..
Az mas kerdes,hogy etikus-e mesterseges megtermekenyitessel ugyanolyan genallomanyu gyereket letrehozni,mint az elsö,csak azert,hogy megmentse rakos testveret-de itt most nem ez a tema
Szia,
epp ezert irtam,hogy Istent jatszott..
de mivel nem vagyok orvos,ezert gözöm sincs milyen hatulütöi vannak-de mint irtam,aki remenytelen ugy is meg fogja probalni..
Amugy tudom,hogy szervek elöallitasara akarjak felhasznalni-de a befecskendezesröl is csak annyit tudnak,hogy nem mindegy hova,mikor es hogyan-amugy Ceizel sem foglalt egyertelmüen ellene allast..
Szia!
Teljesen más őssejtekből kialakuló szerveket beültetni, mint őssejteket infundálni a vérbe. TELJESEN más. Utóbbi esetben kiszámíthatatlan, mi fog történni. A különböző szervek regenerációs módja eltérő, és nem egyértelműen az őssejtek mennyiségétől függ.
Nem hiszem,hogy Seffer doktor raszorult volna a penzre a beültetesekert!Azt sem,hogy sosvizet spriccelgetett..Engem 6 eve "formazgat"-autobalesetem volt-tehat valamennyire ismerem is.
Ö 1 nagyravagyo es eszmeletlen tehetseges orvos es bizony megesik az ilyenekkel,hogy Istennek kepzelik magukat-szerintem ez törtent vele is-amugy az össejtekböl mar 13 fele szervet tudnak elöallitani-pl.:hasnyalmirigyet.de meg gyerekcipöben jar az egesz,ezert nem engedelyezik az eu-ban-amerikaban meg az oroszoknal mar csinaljak-most oda jar minden menthetetlen-ezert kerdezem en-tenyleg helyes,hogy be an tiltva?Aki mar menthetetlen es ez az utolso eselye miert nem csinaltathatja meg a sajat kontojara 1 rendes korhazban itthon,aminek a bevetelet esetleg a korhaz fejlesztesekre aldozhatna..Aki akarja,ugy is megcsinaltatja,csak esetleg külföldön..
Azt nem tudom minek őssejtet beültetni. Már kapható olyan őssejtszaporító kapszula táplálékkiegészítő, amelyik egy óra alatt 75%-al képes megnövelni az őssejtjeink számát, ami felér egy őssejtterápiával.
Hiteles forrásból tudom, a forgalmazó honlapjáról. :)
a stop.hu-ról van.
itt a folytatás, Bohus Péter úr tollából:
"A nyomozás során a rendőrség egy halálos kimenetelű kezelést is vizsgál, mondta a STOPnak forrásunk, ugyanakkor az még nem bizonyos, hogy az eset közvetlen összefüggésbe hozható-e az őssejtbeültetéssel. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség nem zárja ki, hogy az ügyben további letartóztatások is lesznek. A STOP megkereste az ügyben Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét, akit mostanáig nem értünk el."
Nem biztos, hogy összefüggésbe hozható. De a biztonság kedvéért azért azt a címet adta neki, hogy "halálesetet is vizsgálnak"
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Egyedűl vagyok itthon és félek. Normális ez? Más is van igy? Én félek egyedűl lenni.
- Mi lehet az oka, hogy anyu rendszeresen kérdezi meddig laksz itthon még?
- A párom külföldön, én itthon...
- Gyerekvállalás itthon