Örökségi probléma (beszélgetés)
Számolj be, mi lesz ennek a zűrös ügynek a vége!
Ápàm a feleségével élt a hàzban, igen ő is halmozta a tartozàst de nem is ez a lényeg. Az szeretném tudni , illetve azt szeretném hogy az özvegy is ugyan annyit fizessen az örökségéből a tsrtozàsra mint a gyrrekek.
Az özvegy holtig hartó haszonélvezeti jogot örökölt. De mivel ő is el szeretné adni az ingatlant ezért egy gyerek részt örököl ő is ha értékesítve lesz az ingatlan.
De bizony, én is igy szàmoltam, de hétfőn okosabb leszek, mindent meg fogok kérdezni az ügyvédtől
Na igen, én is ezen akadtam el.
Elfogad mindent, de az legyen igazságosan elosztva !!!
Az utolsó mondatodhoz kapcsolódva kérdezném:
Apukád is halmozta azt a tartozást, nem? Hsiezen januárig(haláláig) -gondolom- ő is ott élt a feleségével.
Jobban jársz, ha lemondasz az örökségről. Úgyse maradna szinte semmi a tartozások kifizetése után.
(másrészt csak én nem értem? 1/5 részben kap az 5 gyerek, ez így stimmel is. De az özvegy része ebben hol van? Azt mondod, egy gyerekrésznyit örököl. Akkor Ti viszont csak 1/6 részt örököltök, mert 6 felé megy az örökség.)
ha elfogadod az örökséget, elfogadod az adósságot is, ez van, bármennyire is nem tetszik
Akkor nem úgy kéne legyen hogy ? Eladják a házat 3,5 M kivonják az összes tartozást mondjuk marad 2,5 M és azt osztják 6 felé ?
Az biztos hogy tartozást és tulajdon részt is lehet örökölni .
Azt hiszem, amig el a holtigtarto haszonelvezeti jog gyakorloja es birtokolja az ingatlant, addig viseli terhet, huzza hasznat; tehat ove addig a tartozas is.
Gondolom, a tobbiek nem elnek ugyanabban az ingatlanban.
Hétfőn megyünk, ott természetesen meg kérdezem, nehogy már ő ne örököljön tartozást, amut ő halmozott fel.
Miert nem fordultok ugyvedhez?
Aki orokol, az mindent "kap", tulajdonreszt, esetleges tartozast is reszaranyosan.
Màr meg volt, írtam , hogy ott elfogadtàk a törvényes örökséget, most variàlnak hogy kifizetnének minket.
Az hogy az özvegy csak 1 gyerekrészt örököl tartozàst nem, az csak a gyerekre marad?
Sziasztok! Januàrban elhunyt Apánk utàn julius hónapban hagyatéki tàrgyalàst idéztek. Apànkat én nem nagyon ismertem mivel 1 éves koromban lelépett a mostani özvegyével. 2 fiú gyereke született tőle, mi 3 lànygyerek maradtunk Anyuval. 5 örököse maradt. Egy csalàdi hàzat hagyott hàtra, amelyet az 5 gyerek1/5 1/5 részben megörökölt. Felesége holtig tartó haszonélvezeti jogot, és 1 gyerekrészt örökölt.A hàzat Apàm halàla óta àruljàk.Ők abban a hiszemben éltek hogy mi onnan nem öröklünk semmit, pedig azt a telket az én Anyukàmmal vették 1966-ban. Anyu mindent ott hagyott mikor elvàltak, csak a 3 lànyt vitte magàval. A tàrgyalàson elfogattàk a törvényes örökséget, nem akartak egyezkedni. Közel 1 milliós közüzemi tartozàs van a hàzon. A hàz egy lalakott nem nevezném hàznak valami. Àron alul tudnànk csak eladni , kb 3500000-ért. Most azzal hivtak, hogy kifizetnének minket, 3 lànyt de az adossàgot mindent levonnànak. Arra lennék kuvànycsi hogy Anyukâjuk a tartozàst Ő azt nem örökli, csak az 5 gyerek???? Mert ugy szàmoltak , hogy 3500000 -ből lejön 1 millió a tartozàsokra meg ebből még Anyukànak a része az 400000 fejenként. Akkor Anyuka nem fizet tartozàst csak felelőtlenül halmozta azt évekig????
A hagyateki targyalason lehet minden vitas kerdest tisztazni.
További ajánlott fórumok: