Téves online számla (beszélgetés)
Egyebet nem tudnak tenni. Ezért is írtam, hogy mire kell figyelni, ha egy ilyen emailt kapna valaki.
Észlelte már az igazi NKM is. Küldtek emailt, hogy nem tőlük származnak ezek a levelek. Meg senki ne fizessen e sehova, mert ők nem kérik le a kártyaadatokat. Vagy vmi ilyesmi volt. Már nem tudom pontosan mi.
Ma kaptam egy "Új földgázszámla készült" tárgyú emailt, ami szerintem csaló email.
Soha nem kaptam ilyen jellegű emailt az NKM-től.
Még a diktálási időszakon sem vagyunk túl és a számlákat csak ezt követően küldik meg a fizetési rendszeren keresztül.
Nincs számla csatolva az emailhez.
A link, amely "Bankkártyás fizetés" címet viseli nem ilyen helyre mutat.
Az "Ügyfélszolgálati elérhetőségek" című link is az előzőre mutat.
[link] EZ EGY HAMIS LINK NE NYISSÁTOK MEG!
A szövegben a Szerződéses folyószámla száma és a Felhasználó azonosító szám sem egyezik.
Vigyázzatok ! Az E-on e-mailon tájékoztat tartozásról!Ne dőljetek be neki ! CSALÁS !
Klónozni se kell. Lekérik skrillre vagy paypal-ra a pénzed, ha megvan a bankkártyád adata, a lejárat meg a szám, aztán onnan már a kutya se jön rá hogy ki csalta el a pénzed, mert a skrill az szerintem anonim, ahhoz elég egy email cím is. A paypalt nem annyira ismerem, azt nem tudom hogx működik.
A kártyaadataidra kiváncsiak szerintem, biztos klónozzák őket. Bár az enyémet klónozhatják mert lejárt. Nem kaptam még másikat. :D
De azok! Ez nem jó link!
Én valamelyik áramszolgáltatótól kapok rendszeresen kb. ilyen összegű számla befizetésekre emailt. Nem vagyok egy áramszolgáltató ügyfele sem;)
Sot meg ha a maradek penzedet is lekapjak hirtelen a bankszamladrol, az meg még jobb. Rohadjon ra az ilyenre a börtönlakat. 😠
De ha mar ezer megvezetheto, naiv embertol beszednek 3000 ft-ot, az mar jo penz. A Ciprusokra eleg 😁
Egyebkent mar az osszeg is eleg gyanus. Mert nekunk nem ennyi se a gazszamlank, se a villany. Ennel joval tobb. 😁
Lámpavasra kéne az ilyet mindet akasztani. Miert nem megy el dolgozni, ha penz kell neki?
Akkor jó. Csakhogy megnyugodtál :)
Lemásoltak a weboldalt is? :O Nem semmi. Mennyi kbszott csalo van ezen a vilagon, baszki.. 😠
Nekem aztán mindegy, a te adataid, nem az enyémek.
Ugyan már, ne légy ennyire paranoiás.
Poénból lemondani a szerződést, a nevedben eljárni, minden személyes adatodhoz hozzájutni, stb. Ostobaság ilyen oldalakon megadni a jelszavad. Módosítsd meg mielőbb.
De legalább tudnák az ügyfélszolgálatnál,hogy ilyet kaptak.
Engem egy időben telefonon hívogattak valami hosszú ismeretlen számról. Szóltam a Telenornál,hogy ilyen van léptek az ügyben.
Mit tudnak ott csinálni? Kiegyenlíthetik a számlát.
Nem kell hívni senkit. Kamu link, kamu számla.
Viszont most már tudják mivel lehet belépni a nevedben az eredeti nkm oldalon.
Minden számlán vagy egy telefonszám az ügyfélszolgálaté, jobb ha őket hívod,majd ott kikeresik ha van valami probléma.
Nem működik, semmit nem csinált.
Nem volt túl okos megadni csaló oldalnak a bejelentkezési adataidat.
Az eredeti oldal www.nkmenergia.hu
Nem, ez nem az.
Kipróbáltam a mi belépési adatunkat, és nem működik.
Íme, az eredeti.
[link]
Csaló email. A weboldal is kamu. Nekik nem ez a weblap címük.
Szerintem jobb, ha tisztázod velük emailben vagy telefonon. A nem fizetés nem a legjobb taktika.
Tavaly én kaptam egy olyan villanyszámlát a hétvégi házról, amit mellesleg nem is használunk, hogy majdnem elvitt a mentő. Csupán csak egy teljes nyári szezon fogyasztását vették havi átlagnak és szorozták fel 12-vel. Felhívtam őket, megbeszéltük és törölték a számlát.
Szerintem a halott nagyanyam gazórájanak szamat megkapta vki mas, mivel leveleztem veluk ezugyben regebben, aztan az email cim meg biztos ott maradt a rendszerukben. Vagy tudja a fene mit kavarnak, majd rajonnek ha nem fizet senki. 😁
Nem csalok, mert a link az oldalukra visz ami a levelben van.
Ez a link van benne:
[link]
Valószínűleg nem ők küldték, hanem csalók. Nézd meg az email címet, ahonnan jött, akkor kiderül.
További ajánlott fórumok: