Önkéntesség külföldön. Menjek vagy nem? (beszélgetés)
Külföldön ez tényleg megszokott, és ennek több fajtája van.
Én pl. jelentkeztem a Londoni Olimpiára önkéntesnek, már a 2. szűkítő körön vagyok túl és két interjún :)
Ez az önkéntesség pl. nekem azért lenne jó, mert világéletemben sportmániás voltam, kiskorom óta sportot nézek állandóan a tv-ben, kivülről fújom az olimpiákon mikor mik történtek, eredményeket stb.
Szóval hatalmas élmény lenne, ha egyszer ott dolgozhatnék! Ingyen persze, önkéntesként, de ebben nem ez a lényeg, hanem maga az érzés.
Szerintem ezt szívből lehet csak csinálni.
A horribilis összegek kifizetésést nem egészen értem, persze vannak olyanok is mint pl. teknősmentés dél Amerikában ami tényleg önköltséges, de itt a repülőjegyet és a szállásodat fizeted, és végülis olyan helyre jutsz el ahová máskor nem jutnál.
Ha elmész egy charitybe önkénteskedni azért nem kell fizetned.
Nem mellesleg jól mutat az önéletrajzban.
Ha volna rá lehetőségem, már itt se lennék!
Nem szabad kihagyni! Máig fáj, hogy elmehettem volna Lourdesba 1-2 hónapra 1996 nyarán; (a jegy akkor nekem 180,-Ft-ba került!!) és nem sikerült.
Tágítja a látókört, erősíti a szociális érzékenységet.
Esetleg segít csalódni az emberekben, akik természetesnek és magától értetődőnek veszik, hogy az önkéntesek dolgoznak értük és cserébe akár meg is aláznak vagy egyszerűen nem törődnek a saját sorsukkal.
További ajánlott fórumok:
- Új élet kezdése külföldön: sikertörténet vagy teljes kudarc?
- Végre itt a nyár! Nyaralás, szállásfoglalás belföldön vagy külföldön?
- Nem vagyok egyedülálló, de egyedül élek - Külföldön dolgozik a férjem
- Külföldön hàzasodtam, itt is maradok, de ahhoz kell még egy papir, amin àll, hogy nem vagyok büntetett. Hol szerezhetem be ezt?
- Lányok, nők! Nektek is bejön Asap Roki? Vagy csak külföldön imádják a csajok az ilyen gengsztereket?
- Külföldön vagy otthon? Kinek mi jött be?