Olyan anyukák válaszát várom akinek Vencel vagy Bulcsú nevű a kisfia! Lehet pár kérdésem? (beszélgetés)
A Bulcsúnál szerintem ha belegondolsz, hogy a vérszerződésben betöltött szerepe miatt teszik hozzá a "vér" szót, akkor szerintem nem vészes a jelentése. A vérszerződés olyan, mint most egy bármilyen szerződés, csak akkor ez volt a módja. Szerintem kb. így kellene inkább fordítani: "aki összekeverte a vérszerződéshez a vért". Így szerintem már nem olyan vészes, mert egyszeri eseményről van szó, nem arról, hogy vámpírkodott :)
A Vencel név viszont azt jelenti, hogy "dicsőségtől koszorúzott", és úgyis az lesz elöl :) De azért gondold meg a Boldizsárt is!
Gyerekkoromban ismertem egy Venci bácsit, nagyon jó orvos volt. És a bácsi is jól hangzott a neve mellett. Szerintem is jó a Vencel név.
Boldizsár is van a közvetlen közelemben, szerintem az is jó név. Ezzel a kettővel nem hiszem, hogy hibázhattok.
A Bulcsú se rossz szerintem (nehéz megítélnem, mert nekem mondjuk nem tetszik), de szerintem is sokkal jobb egymás mellett a Vencel Boldizsár.
manapság nagyon ritka, hogy valaki ilyen -né formában veszi fel a férje nevét
de amúgy ilyen esetben Kovács János Péterné lesz az asszony
Nekem is fontos volt tudni, h. mit jelent a gyerekek neve és ha nem tetszett volna a jelentése -úgy, ahogy Te is-, keresgéltem volna tovább.
Nàlunk a távoli családban 3 generáción át adták a Vencel nevet és mindegyiket Vencinek becézték. A legfiatalabb kis Venci volt, a legidősebb Venci bácsi. Szerintem jó választás, becézni is jól hangzik. Én is adtam volna, ha fiam születik, de nálam az igazi befutó az Ignác lett volna. Nem tudom miért, de e név mellé vmi rendkívüli egyéniséget képzelek... :)
A Boldizsár 2. névnek nekem jobb hangzású.
Majd azért írd meg végül, h. melyik mellett döntöttetek! ;))
Edesanyamnak es a ferjemnek is ketto van.
Nekem csak egy. Igazan kaphattam volna en is meg egyet :D
Szerintem ne torodj semmivel, hallgass a szivedre :)
Sok embert ismerek, akik nevet változtattak.
De utónév változtatás túlnyomórészt a lányoknál fordul elő, hiúsági okból nevet változtató fiúról még nem hallottam.
Nem.
Mi ilyen beállítottságúak vagyunk,első két fiamnak is két neve van
Nekem a Boldizsar nagyon nem jon be.
Egy nagy kover ember jut az eszembe rola.
Es hogy becezed? Boldi?
Amikor a fiam óvódás és alsótagozatos volt, protestáns óvódába és iskolába járt. Minden karácsonykor betlehemet adtak elő , akkor jöttek a kis Jézust megnézni a 3 királyok, azaz a
"Gáspár, Menyhért Boldizsár,
aki a szerecsenkirály."
Többször az én fiam volt a Boldizsár, és be kellett festeni az arcát hogy négernek látsszon.
Szerintem ez a többi anyukának is ismerős.
( nagyon nagyon zárójelben kérdezem nem zavaró, hogy Boldizsár a szerecsenkirály ?
akkor a magyar lélekhez sokkal közelebb áll a Bulcsú.De tudom, minden vélemény megzavar )
Férjem most az mondja legyen Vencel Boldizsár
Ez hogy hangzik szerintetek? Jobb mint a Vencel Bulcsú
Annyira azért nem műveltek ám a mai gyerekek, hogy a Bulcsúról a vérbulcsú jusson az eszükbe.
És a felnöttek között is biztosan kevés van.
Nekem történész végzettségem is van, de eszembe sem jutott a Bulcsuról a vérszerződés, ha nem írod.
Persze ha Neked valami miatt rossz érzés, az más.
Tényleg nehéz a döntés,érvek és ellen érvek is vannak.
Bár nem is az volt a kérdés,h szerintetek milyen név ez vagy h kinek h tetszik a két név külöm külön vagy együtt,hanem a jeletésük milyensége miatt adjam e?
Nem is a Vencel zavar inkabb hanem a Bulcsú,hogy vérszerződésben vért adó,vért keverő a jelentése.
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek akinek lapos a hasa vagy izmos és régebben nem volt az, lenne egy két kérdésem!:)
- Mikiegér platti bébik :O) Kérdésem az, hogy valakinek születtek-e már ilyen halai?
- Vodafone 858 smart telefonja van valakinek itt? Lenne néhány kérdésem!
- Van itt olyan eü-s, akinek tudnék írni és válaszolna néhány kérdésemre? (Vérnyomás, szív-érrendszer)
- Gödi Anyukákat keresek! Lenne pár kérdésem!
- Kislányom 6 hónapos, tápszeres. Kérdésem a szintén "tápszeres" anyukákhoz, hogy a váltásnál, hogy vezették be a 2-es tápszert?