Oltás utáni tapasztalatok, mennyire befolyásolta a menstruációt? (tudásbázis)
Tudomásom szerint sokszor nem jelentkezik vérzés. Ovuláció nélkül lelökődhet a felépült endometriális szövet, de nem a szokott időben és arányban, nem úgy, mint a peteérés miatti vérzés esetén. Anovulációs ciklus esetében csupán "tisztulásos, anovulációs vérzés" jelentkezik.
A progeszteron (ami a kilökődött petesejt helyén maradó sárgatest által termelődik) szabályozza a menstruációs ciklus időbeosztását, így enélkül a menstruáció rendszertelenné válik, vagy akár teljesen meg is szűnhet, vagy erős, elhúzódó menstruációhoz vezethet.
Tegnap kaptam másodikat, holnap kéne megjönnie. Majd látjuk.
Az első után nem volt semmi.
Ezek szerint tényleg nem az mrns sajátossága. Ez kissé megnyugtat, bár továbbra is meglepve olvasom.
Együttérzésem mindenkinek, aki megszenvedte. Úgy látom, én még enyhén meg is úsztam...
(18 napos, te jó ég! Jól megijedhetett az érintett.)
Astrát kaptam, pont a menstuációm 1.napján, ami pont 18 napig tartott a szokásos 3-4 nap helyett. Szóval igen, nagyon is befolyásolta.
A kolléganőm az oroszt kapta, neki is befolyásolta: előbb megjött bő 1 héttel, pedig fogamzásgátlót szed és erősebb is volt.
Nekem is durva hatással volt a ciklusomra, bár másfélét kaptam.
Érdekes ez a fórum, majd figyelem, hogy vakcina típusától független-e a vérzészavar.
Eddig csak az mrsn után hallottam.
Hú most egy kicsit megnyugodtam.
Én is megijedtem, hogy lehet terhes vagyok de biztos, hogy nem csak az oltás miatt lehet.
Szia!
Én pfizert kaptam. Ha valami felboríthatja, akkor nekem fel is borítja a ciklusom. Nekem jövő hét elején lesz esedékes és múlt szombaton kaptam az oltást. Kíváncsi vagyok, hogy befolyásolja-e.
Sziasztok.
Sinopharm oltást kaptam. Nekem mindig peteérés után szokott kezdeni fájni duzzadni a mellem egészen a mensi megjöveteléig, most viszont már jóval félidő előtt elkezdett fájni/duzzadni nem kicsit a mellem. Tapasztalt más is ilyet vagy bármi egyebet?
További ajánlott fórumok:
- A menstruáció befolyásolja a diétát?
- Szerintetek befolyásolja-e a fogyókúra a menstruációt?
- A diéta, hogyan befolyásolta a menstruációdat?
- A menstruáció közeledte mennyire befolyásolja a súlyunkat?
- Ha a menstruáció 2.napján megyek el vérvételre, jó eséllyel fog vérszegénynek mutatni, vagy ennyire nem befolyásolja?
- Grapefruitmag csepp befolyásolhatja a menstruációt?