Olajtól megavasodott nyújtófát mivel lehet kitisztítani? (tudásbázis)
Szereintem nem szabad hypózni, mivel fáról lévén szó beszívja a szagot és az ízt is. (Lásd; megavasodott). A fa deszkákról én citromlével (lehet, hogy egy egész citrom lesz hozzá szükséges) távolítom el a szagokat. Teljesen természetes, a nyújtófát sem károsítja. A forró vezes megoldás OK, de csak egy-egy citromos átsurulás után.
Én a citromot negyedekbe vágom, a nyújtófát beállítom a vájlingba. (pesti vagyok ugyan, de vájlingban mosogatok, hej-haj-húj szép élet, víg élet, könnyített élet!!! Azért oda, mert a lecsorgott citromot többször rá tudom kenni a nyújtófára. Többször megismétlem, a forróvizes lemosással együtt. Után szagminta vétel (kötelező az egész családnak, hiszen lehet, hogy érzékenyebb rá az orruk, mint a mienk)addig ismételd, amig Te is meg leszel elégedve. vele.
Személy szerint a Hypót inkább a mosogatóba, vagy a vizesblokkoknál, illetve zokni fehérítéshez használom. A konyhába ecetet és citromot. 20 %-os ecetet öntök harmadába a mosogatószerhez, és LEVISZ MINDEN ZSÍRT az edényről. Igaz utána a kezem - hát nem részletezem, csíp, szúr, fáj, stb.)
Kérlek, ha Neked is vannak olyan ötleteid, amit megosztanál velünk, tedd meg, és szerintem kérdezz is, mindenki válaszolni fog rá!!
További ajánlott fórumok:
- A fürdőszoba csempe fugáiból a penészt hogy lehet kitisztítani?
- Hogyan kell a vízköves elektromos kávéfőzőt kitisztítani?
- Hogyan lehet a porszivos orszivot IGAZAN kitisztitani ugy, hogy ne maradjon benne semmi?
- Mivel tudnám kitisztítani a birka gyapjút/prémet?
- Gépzsírt mivel lehet a ruhából kitisztítani?
- Mivel lehetne kitisztítani a cipőmet?