Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyulat hogyan készítenétek el? fórum

Nyulat hogyan készítenétek el? (beszélgetés)


2016. márc. 30. 20:17
Köszönöm mindenkinek a választ! Végül fokhagymával megtűzdeltem, sütőfóliában sütöttem és héjában sült krumplival valamint fokhagymaszósszal ettük. Elfogyott egy evésre kettőnknek :)
25. topsy
2016. márc. 30. 16:16

Mi így szeretjük :)


Cserép edényben sütöm sztem ez fontos.

Jó sok hagymát megpárolok, szalonna darabokkal.

A tál aljára öntök (egy nyúlhoz )kb 1 dl vizet 1 dl száraz fehér bort. Beleteszem a feldarabolt nyuszit,

a fele hagymát,erre ,karikára vágott ,héjában előfőzött burgonyát amit a hagymával és 1 nagyobb cikkekre vágott almával rétegezek. Sózom fűszerezem lefedem,puhára párolom, majd amikor megpuhult leveszem a tetőt ,husit felülre bányászom és megpirítom. Nyami

2016. márc. 30. 07:32
Lehet fózni aztán kirántani nagyon fini gyerekkorom óta eszem és tartok nyulat
23. syria (válaszként erre: 1. - B4b1d52444)
2016. márc. 29. 09:47

www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=33161


Ez a recept nekem nagyon bevált, a családom tagjai megnyalták utána mind a 10 ujjukat. :)

22. sajtostallér (válaszként erre: 21. - B4b1d52444)
2016. márc. 28. 21:49
Igen, erre mondják, jól tudod!
21. b4b1d52444 (válaszként erre: 20. - Sajtostallér)
2016. márc. 28. 21:37
Erre mondják, hogy ízlések és szokások. Nem?
2016. márc. 28. 21:04

Fiatalasszony koromban sütöttem nyulat. Akkor sem ettem belőle....

Úgy emlékszem, hogy fokhagymásan, és sörrel locsolgatva a húst, szép pirosra sütöttem.

Eltelt azóta huszonakárhány év, és most megint van egy nyúl a fagyasztóban, Férjem kapta ajándékba.

Meg fogom sütni most is, de most sem tudnék enni belőle.

Éppúgy nem, mint ahogyan egy őzpörkölt sem csúszna le.

19. b4b1d52444 (válaszként erre: 17. - Channa*)
2016. márc. 28. 20:38
Hőn szeretett nagyanyám szoktatott rá a nyúlhúsra gyerekkoromban. Azóta is imádom az ízét, az illatát...
2016. márc. 28. 20:31

Só, bors, fokhagyma (bacon) és irány a tepsi;

netán pici fehérbort alá.

17. Channa* (válaszként erre: 16. - B4b1d52444)
2016. márc. 28. 20:23

Én megsütném, ahogy már többen írták, bár nem biztos, hogy mi megennénk.

Régen szerettem, de ma már nem bírom megenni...

16. b4b1d52444 (válaszként erre: 15. - Channa*)
2016. márc. 28. 20:10
Így jött ki a lépés :)
2016. márc. 28. 19:50

Na de pont húsvétkor!?

Barbarizmus!

:D

2016. márc. 28. 19:20
Azon agyaltam, hogy lehet, hogy fokhagymával jó alaposan megtűzdelem, úgy sütöm meg, és tört krumplival és fokhagymás-tejszínes mártással kínálom fel. Jó lehet úgy, nem?
13. b4b1d52444 (válaszként erre: 10. - Sonysony)
2016. márc. 28. 19:19
Ugyan már... mert szerinted a csirkemelled, vagy a darált sertéshúsod, vagy a marhalábszárad önként és dalolva ment a vágóhídra? Haszonállat, ez a sorsa, hogy megegyük.
12. b4b1d52444 (válaszként erre: 9. - Sirga)
2016. márc. 28. 19:16
Nem tudom mennyire fiatal, nem kérdeztem a fickót, akitől vettem, bár lehet nem ártott volna.
11. b4b1d52444 (válaszként erre: 8. - Ab61752c45)
2016. márc. 28. 19:16
:)
2016. márc. 28. 19:00
Szegény nyuszi! :(
2016. márc. 28. 18:56
Egészben sütve (hagymával, szalonnaszeletekkel); darabolva pörköltnek, vagy - főleg, ha már nem fiatal a nyuszi) vadasnak.
8. ab61752c45 (válaszként erre: 7. - 388b941089)
2016. márc. 28. 18:30

Váncsa István: milyen barbár dolog szegény nyuszit kiforgatni hófehér bundájából. ugyanakkor kevés jobb dolog van,mint a vadas nyúl,szalvétagombóccal.

kicsit pontatlan idézet.

7. 388b941089 (válaszként erre: 1. - B4b1d52444)
2016. márc. 28. 18:25
Jajj sehogy :(((
6. ab61752c45 (válaszként erre: 4. - Levarosbukta)
2016. márc. 28. 18:11
egy kis szalonna jót tesz neki.
2016. márc. 28. 18:09
Vadasan?
2016. márc. 28. 17:27
Szia! Én szoktam alá jó sok hagymát szelni, jó sok fokhagymával. Simán csak megsózom a husit. Be a tepsibe, fóliát rá. Zsupsz a sütőbe. Kb. 3/4 óra múlva leveszem a fóliát ha megpuhult a hús akkor egy negyedóra húsz perc alatt pirosra sütöm.
2016. márc. 28. 17:25
Én be szoktam tekerni baconszalonnába, persze előtte darabolom, fűszerezem. Fólia alatt sütőben sütöm, majd megpirítom.
2. vecus (válaszként erre: 1. - B4b1d52444)
2016. márc. 28. 17:22

Ha egyben van a nyúl akár meg is töltheted. Én csináltam már nem egyszer.


Sütőzacskóban is meg lehet sütni úgy szaftosabb.


De simán foghagymásan is finom.

Ha zöldfűszereket szórsz rá érdemes összadarálni, úgy finomabb és nem zavaró a fűszerdarabok a húson.

2016. márc. 28. 17:17

Most vettem ki a fagyóból egy egész nyulat, holnap szeretném elkészíteni. Gondolkoztam a nyúlpaprikáson, de legutóbb is azt készítettem, és most változtatni szeretnék.

Arra gondoltam, hogy megsütöm, jó fokhagymásan. Van esetleg receptetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook