Nyugdíj tört hónapra (tudásbázis kérdés)
Most hozta a postás,de csak a tört havit.
Nem elhunyt hanem más nyugdíjszerű ellátásra lett jogosult,amelyet szeptember 15-től kell majd folyósítaniuk. Elnézést azt nem írtam le,hogy ez rokkant nyugdíj volt!
Azért nagyon szépen köszönöm a segítséged :)
Milyen töredékről kérdezed? Első nyugdíj, vagy meghalt valaki és utolsót kapja?
Én az elsőről írtam.
Ez a nyugdíjfizetési napoktól függ.
Mi nem kaptunk abban a hónapban 17-től), úgyhogy a "kapsz egy kis előleget" legendát cáfolom. Következő hónapban 1 havi + a töredék idő, harmadik hónapra beáll állandóra.
Természetesen, nem csak fél havit, akár 2 napit is kifizetnek, ha csak annyi jár.
Az összegét úgy számolják ki, hogy a teljes hónapra járót vissza-osztják 30 nappal (mindegy, hogy éppen az adott hónap 31-es vagy csak 28 napos), és a kapott 1 napi összeget annyi nappal szorozzák, ahány napra jogosult a nyugdíjas. Az összeg utalása az egyébként is esedékes kifizetési napon történik.
Segítséget kérnék,valaki tudja-e hogy fél hónapra kifizetik az adott havi nyugdíjat? Például most szeptemberben a fél havit.
Válaszokat köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Szabadság jár tört hónapra, időarányosan ilyen esetben?