Nyíló belső méhszáj (beszélgetős fórum)
Külföldön, legtöbb országban nem is nezegetik a méhszajat. Főleg nem havonta mint otthon. Bár otthon sem minden orvos nézi, van aki ellene van. Szóval azok közul nem
os tudják sokan ha nyílik. Mégsem születik korábban legtöbbeknek. viszont így remélhetőleg te nem fogsz 24 órákat vajudni mint sokunk…..
Most beszeltem vegre a magan dokimmal is aki aztmondta nem kell szigoru agynyugalom, pihenjek, de nyugodtan kiulhetek a konyhaba ha a parom foz,hogy segitsek neki, es stb dolgok.
Persze nem esek tulzasba
Azt írtad, hogy "reggel felhoznak anyukámékhoz autóval". Ez mennyi idő ? Fél óra ? Több ? Ami Neked nem sok, az a növekvő baba miatt a méhszájnak sok lehet !
Dehogynem bírsz feküdni ! Fordulj olyankor valamelyik oldaladra ! A lényeg, hogy ne legyen nyomás alatt a méhszáj ! Laposabb kispárnát tehetsz a feneked alá, hogy a derekad felé lejtsen a tested.
Köszönöm szépen!
Hát sajnos egyik baratnom is igy jart, es neki is ott a 7 eves, egyedul neveli es senki nem tud neki segiteni elvinni iskolaba, meg bevasarolni.
Raadasul o kivul-belul ki van nyilva
Nem sokat autozok, csak ha nagyon muszaj
Amikor mar nem birok fekudni, akkor felig ulo, felig fekvo helyzetben vagyok a kanapen
Remelem kitart meg a baba
Az orvosom szerint van ra esely igy hogy a kulso mehszaj zart, es tart
Mennyit autózol ? Az is terheli a méhszájat. Én feküdnék a hátsó ülésen !
Amikor nem fekszel, minden helyzetben nyomja a méh a méhszájat !
Annak idején én ébredéstől elalvásig írtam a pontos időpontokat,amikor keményedett a hasam. Napi 20-nál már meg voltam rémülve. A doki nem tartotta túl soknak, de szigorúan feküdnöm kellett, szedtem a Bricanylt , a Valeriánát, és a vitaminokat. Első alkalommal 7 hónapos terhességnél volt méhszájzárásom is, pont kiírási idő szerint szültem. Aztán a következő terhességnél megint keményedett a hasam 5 hónapos terhességtől, így újra végigcsináltam mindent, de nem akartam méhszájzárást. Feküdtem folyamatosan majdnem 4 hónapot.( Az utolsó 2 hétben nem olyan sokat, mert az már nem lett volna koraszülés.) Megint kiírás szerint szültem.
Ezt a lépcsőzést beszéld meg a szülésszel !
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébkent szerintetek kihúzhatjuk a végéig? Nagyon félek hogy kora szülött lesz a babám
Nem tudom ez a cervix érték mennyire rossz
A külsö méhszájam zárt, de a belső nyílóban van
Miért nem tudsz otthon maradni?
Szerintem ebben a helyzetben ez sok!
Nem hiszem, hogy árt, ha egész nap pihensz, fekszel úgy, hogy a baba súlya ne terhelje a méhszájat. Ez a gond nálam régen volt, vagyis a koraszülésveszély, feküdnöm kellett, kispárnát tettem a fenekem alá. Csak mosakodáshoz és WC miatt keltem fel, és a legszükségesebbek miatt, el is kerültem a koraszüléseket, időben születtek a gyerekeim.
A hasad keményedik naponta valahányszor ?
Sziasztok
30 hetes kismama vagyok, tapasztalatok erdekelnenek. A leletemen ez talalhato:a cervix megrovidult, 13,3mm hosszusagu, belso mehszaj nyiloban van
Nem fektettek be a korhazba, csak egy napot, kaptsm 2 tudoerlelo injekciot.
Most hazaengedtek, aztmondtak legyek szem elott. De mivel nagyon sokat vagyok egyedul, csak ugy tudnam megoldani hogy reggel felhoznak autoval anyukamekhoz, 2.-on laknak, ide feljovok, es este lemegyek es jonnek ertem.
Ezt a minimális lépcsozes arthat?
További ajánlott fórumok:
- Jelent-e valamit, ha 36 hetesen a külső és belső méhszáj is nyitva van két ujjnyira?
- Ha már szülés előtt nyitva volt nálad a belső méhszáj is, mennyi időre rá szültél meg?
- Belső méhszájra tapadt méhlepény
- Méhlepény a belső méhszájat eléri.14 hetes vagyok
- Mire számíthat, akinek 17 hetes terhesen nyílni kezdett a belső méhszája?
- A belső méhszáj repedés veszélyes?