Mire számíthat, akinek 17 hetes terhesen nyílni kezdett a belső méhszája? (tudásbázis kérdés)
Be kell gyorsan varrni és kímélő életmód.Sokat kell feküdni.A nyíló méhszájon a gravitáció miatt beindulhat a vetélés.
Szerencsére,Nálam ilyesmi nem volt.De a szomszédomnak is ugyanezt állapították meg.Ráasásul neki volt már egy korábbi terhessége és ebből kifolyólag 6 hónaposan egy halvaszülése:((39. évesen örökbefogadtak egy babát,mert hiába próbálkoztak a férjével nem jött össze nekik.Rá 1,5 hónapra ahogy örökbefogadták a kisfiút,megtudta,hogy babát vár.És ott is nyitva volt a méhszáj.tEljes fekvésre volt ítélve.Szigorúan,csak wc és zuhanyzás alatt mehetett csak ki,kelhetett fel az ágyból.20 hetesen bevarrták egy öltéssel a méhszáját.Szegény még a kisfiát sem emelgethette ,fürdethette,mindent a férje csinált és az anyukája.Az óvatosságának meg lett az erednénye ,mert 40. születésnapján megszületett egészségesen a kisfia,és így rögtön 2 gyermekes édesanya is lett:))
Aki miatt kerdeztem, az szepen kihordta a babat es a 39.heten megcsaszaroztak! SZoval vegul szerencsere nem tortent semmi baj!
Kedves leendő kismamák!
Azokhoz szólók, akik anyai örömök elé néznek és tartsák be mindenképpen az orvos utasitásait, tényleg nem árt, ha vigyázznak magukra és a születendő gyermekükre. Ezen kivül ajánlanám figyelmükbe a gyógyszertárban lehet kérni, mert nem mindenhol teszik ki a Babapatika ujságot az is bizonyos tekintetben segitséget nyujt annak aki első gyermekét várja érdemes elolvasni bizonyára azért ismerik sokan.
Kivánok nekik erőt jó egészséget
Szivélyes üdvözletem küldöm szurkolok nekik minden a legnagyobb rendben menjen.
Anyuci91
Nagy valószínűséggel előbb-utőbb kórházi pihenésre leszel ítélve.De ha nem is kórházban, de feküdni kell az tuti.
Engem 31 hetesen fektettek be pihenőre 2centire nyitott méhszájjal.37 és fél hetesen szültem,simán,minden gond nélkül.
Nagyon vigyázz, mert ha tovább nyílik, könnyen vetélés lehet belőle. Vedd komolyan, amit az előttem lévők javasoltak, azaz a fekvés ami segít. Engem 7 hónaposan varrtak össze, és utána még 1 hónapot bírtam a szülésig, de sikerült egy szép egészséges babát szülnöm. A hátra lévő idődet a szülésig tényleg fekvéssel kell eltöltened. Sok sikert.
Szia, nem is értem hogy mondhat olyant orvos egy ilyen kismamának, hogy nyugodtan dolgozhat tovább.
Mindenképpen feküdni kéne minél többet, mert ha sokat van talpon és még emelget is, a méhszája tovább fog nyílni ahogy a baba súlya növekszik, és annak biztosan nem lesz jó vége.
Én sürgősen keresnék egy épeszűbb orvost, és azonnal vízszintesbe tenném magam a hátralévő időre.
Szia! nekem a 18 hetes uh-n derült ki, h a 4,7 cm hosszanti méhszájból 3,2 cm zárt, a teteje (a felső 1,5 cm) "tölcsérszerűen nyitott". Szerencsére azóta nem tágult jobban (25 hetes vok), a doki sok pihenést javasolt. Egy 3 cm-s teljesen zárt méhszájnak (mert amúgy szerencsére teljesen zárt a méhszájam "kívülről"), elbír egy terhességet. Az a baj ha kívülről kezd el nyílni/tágulni, úgyhogy nyugi! Csak ne emelj és pihenj amennyit csak tudsz!
Ha nem fekszik, mert az orvos nem mondta, akkor az mindenkeppen arthat?
Előfordulhat, hogy összevarrják. utána jó esetben fekvés nélkül kihordhatja a babáját végig. :)
Egy ismerosom van ebben a helyzetben es az orvos meg csak a munkat sem tiltotta be neki. Ez nem baj?
arra,hogy végig kell feküdni a még hátralevő időt
Mire számíthat, akinek 17 hetes terhesen nyílni kezdett a belső méhszája?
További ajánlott fórumok: