Nyelv felvágása (beszélgetés)
Kíváncsi vagyok, mi derül ki.
Készülj fel, hogy sok-sok fejlesztés vár Rátok éveken keresztül.
Sok felesegnek, sogornonek es meg tobb anyosnak mar nagyon fel van az vagva!!!
:D
ajaj, itt komoly fejlődési probléma van :(
Gyógypedagógus látta már? Milyen vizsgálatokra vittétek már?
szerintem ezt a dokinak is meg kéne tudnia mondani egy vizsgálat után, nem? az meg bocsi, nem egy jó orvos, aki semmit nem vesz észre, semmit nem végez el, de készségesen adja a beutalókat. talán nem ártana dokit váltani :)
a gyerkőcöt meg nézesd meg, mielőtt vágatnád :))) mert már diagnózist állítottál fel :)
Anyós vitte, aki elfogult és sok mindent nem mondott el a szomatopedagógusnak. Most mi visszük majd.
5 hónapos fiam mondja, hogy apa, baba, anya, dede, eje... Igaz véletlenszerűen, de mondja.
Lányom ennyi idősen szépen beszélt, színezett, rajzolt, hosszabb távokat ment, kerékpározott és sorolhatnám.
Viki agresszív, Veri a fejét a falba, tépi a haját, az állkapcsát, nem eszik egyedül semmit és sorolhatnám. Ha anyós nem lett volna elfogult, akkor már szeptember óta foglalkozhatna vele szakember.
Tudod, a beszédfejlődés megindulása elsősorban értelmi és motivációs alapokon nyugszik, elé kevés szerepe van benne a nyelvféknek.
Fura, hogy még csak magánhangzói vannak, hiszen már 6-8 hónaposan mondogatják a bababa, mememe, dedede stb szótagocskákat.
Komplex kivizsgálás lenne szükséges-szerintem.
Nálunk ez simán a gyereksebészeten történt. Pár perc volt az egész, és öt percet sem sírt utána!
Ne izgulj, nem nagy dolog!
( Akkor én is be voltam...) ;D
Ejjj, jól belehúzott akkor.
Hétfőn kérek beutalót szájsebészetre és megnézetem a nevelt csajszim.
Nekem 5-6 évesen vágták fel a nyelvem, mert zavart, hogy nem tudom kinyújtani rendesen, és nem tudtam lufit fújni. Lidokainos érzéstelenítéssel ollóval vágták. Nem fájt, fura volt utána, míg a nyelvcsapnál lévő rész vissza nem húzódott.
Lányomnak 2-2,5 hónapőosan vágták, szintén így, mert nem hízott, és a doki szerint nem szopott rendesen. Jelentem, utána szopott három éves koráig, alig tudtam leszoktatni, és jól felvágták neki! ;DD
Nézesd meg gyerekorvossal. Barátnőm kisfiának is ez volt a baja, de úgy felvágtak neki, hogy mar aznap szopizni is tudott.
Lézerrel csináltak es a kicsinek nem volt annyira kellemetlen....
Sziasztok
Érdekelne kinek mikor és miért vágták fel a gyermeke nyelvét.
21 hónapos lányom nem beszél vagyis csak résnyire van nyitva a szája és csak az e-e-e-e-eijeeee-t mondja. A nyelvét nem mozgatja csak mikor eszik és nagyon lassan rágja az ételt. Lehetséges, hogy le van neki tapadva és ezért?
Vagy mert nagyon későn kezdett el darabosat enni (pár hónapja).