Normális, hogy nem érzem forrónak a palacsintát, amikor megfordítom a kezemmel? (tudásbázis)
17. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 15. - Gleisza)
2013. jan. 15. 19:38
Nekem nem szimpatikus ötpercenként összeolajoznom a kezem.
16. Gleisza
2013. jan. 15. 19:32
-j
15. Gleisza
2013. jan. 15. 19:31
Igen normájlis
én 40 éve így csinálom
14. globus
2013. jan. 15. 15:58
Még sosem jutott eszembe kézzel fogdosni a sülő palacsintát. Ez normális?
13. ebe5acb8e6 (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2013. jan. 14. 17:41
Igen. A jelenség a palacsinta rossz hővezető képességével magyarázható. A faszén parazsat is meg lehet fogni egy pillanatra, ugyanezen okokból, én mindig kézzel dobom vissza ha kiesik a kandallóból.
Próbálnám meg ugyanezt egy izzó fémdarabbal...
12. Szilvamama (válaszként erre: 11. - Mkriszti81)
2013. jan. 14. 15:02
Dupla fordulatot csinálok :D :D :D
11. mkriszti81 (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2013. jan. 14. 14:10
Akkor még kétszer kell - a ráadás után ugyanis újra az első felét sütöd :D
10. Szilvamama (válaszként erre: 9. - Papp Szilvia)
2013. jan. 14. 14:02
Én azért is dobálom: "Anyaaaaaaaaaaaaa, még egyszeeeeer!!!!" :D
9. Papp Szilvia
2013. jan. 14. 13:41
palacsinta lapáttal fordítom...dobni nem szeretem,csak a lányom nézni:)
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2013. jan. 14. 13:34
Nem tudom, hogy normális-é, de én is úgy szoktam.
7. Mazsinka
2013. jan. 14. 13:23
Én feldobom, és úgy.
6. mkriszti81
2013. jan. 14. 13:20
Én meg sima falapáttal (lapát alakú főzőkanál) fordítom meg...
5. Szilvamama
2013. jan. 14. 13:08
Szóval nem vagytok UFO-k :) Én inkább dobálom :D
4. 5bcf1b7c01
2013. jan. 14. 13:07
Nem szeretem összefogdosni. Erre találták ki a palacsintafordítót...és semmi sem lesz olajos.
3. ade8589ef2 (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2013. jan. 14. 13:04
En is ugy szoktam sokszor mert gyorsabb mint feldobva megforditani:)
2. ~Zsuzsi~
2013. jan. 14. 13:03
Én is úgy szoktam, úgy sosem szakedt még el.:) Én is jobban bírom a hőt mint mások.:)
1. ildi992
2013. jan. 14. 13:01
Palacsintát kézzel fordítom meg. Nem érzem, hogy forró lenne. Ez normális? Persze pár másodperc után már érzem, de addig simán megfordítom.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?