Normális az hogy 4éves kisfiam bepisil?(éjszaka.) (tudásbázis)
Ezelőtt is bepisilt? vagy arra vagy kíváncsi, hogy normális e még, hogy még 4 évesen bepisil éjszaka?
Gyakran elő fordul, hogy a gyerekek újra elkezdenek bepisilni amikor elkezdik az ovit. Ti nem most kezdtétek?
sziasztok. a páros kisfia júliusban lesz 5 éves. nappal is bepisil sokszor, mindig szólni kell, hogy menjen el, de napi min. 2x így is nadrágot kell cserélni. éjszaka MINDIG bepisil. mostanában az éjszakai ébresztéssel próbálkozik az apja amikor itt alszik nálunk, de az anyja nem csinálja ezt. vsz, hogy az is benne van, hogy szétmentek a szülei, ráadásul nálunk jön a baba is nem sokára, úgyhogy viszonylag sok változással kell a szegény kis lelkének megbirkóznia. így a kérdésem nem az, hogy normális-e, mert korát tekintve nem, de a körülményeket tekintve meg érthető - szerintem. hanem az, hogy mit lehetne tenni ezzel? szerintem az éjszakai ébresztés nem hatásos, ráadásul kipihenni se tudja magát se ő se mi, és mivel az anyja nem csinálja, így a rendszeresség is elmarad...
esetleg térjünk vissza az éjszakai pelusra? vagy a jutalmazás segíthet? amennyire ismerem, nem hiszem, hogy hosszú távon motiválná egy matrica, vagy ilyesmi... köszönöm előre is.
A kislányom 2 és fél éves korától nappal 3 éves korától éjjel is szobatiszta. Sajnos nagyon könnyen felfázik, így egy-két "baleset" előfordul. Ősszel voltam vele hasi uh-on , mivel a vizeletből kiderült, hogy fel van fázva, kiderült vesehomokja van. Más szervi elváltozás nincs. Ez is és a felfázás is okozhat bepisilést.
Szegény nem tudja, hogy ez csak egy inger, vagy tényleg kell pisilni, főleg álmában.
Előbb utóbb minden csöppség szobatiszta lesz.
Szerintem mindenkinek változó a nagyfiam 4.5 éves volt mikor éjszaka szobatiszta lett doki mondta 6 óra után kevés folyadékot igyon éjszaka ha esetleg iszik csak pár kortyot adjunk meg esetleg keltsük fel megpisiltetni (megjegyzem egy veséje van nem erőltettük az éjszakai szobatisztaságot de dokival igy beszéltük meg) le is szokott 1-2 hét alatt .
A kisebbik fiam szinta egyszerre szokott le a nappali és éjszakai pelusrol 2 éve korában elkezdtem a nappalit rá fél év se kellett az éjszakait is elhagyta persze éjszaka vittem a bilit fél álomba pisilt visszafektetem aludni most már felkell ha pisilnie kell esetleg de végigaluszza az éjszakát ja 4 éves lesz
Normális és kóros
Mi tekintünk normális folyamatnak? Ha a gyerek másfél és három éves kora között megválik a pelenkától, és képes visszatartani szükségleteit, amíg el nem ér a vécére. Az éjszakai bepisilés még egy-két évig "megengedett". Ha viszont még öt éves korában is rendszeresen – nappal vagy éjszaka, hetente legalább egyszer – bepisil, akkor már kóros állapotról beszélhetünk. Ezt a szakirodalom enurézisnek nevezi. Szakemberhez kell fordulni akkor is, ha gyerekünk már egyszer tartósan (hónapokig) szobatiszta volt, de visszaesett. A kutatók az első esetben – amikor a gyereknek soha nem volt szobatiszta korszaka – nem találtak lelki okot a bepisilésre, a kutatások tanulsága szerint nagy szerepet játszhat az öröklődés. A bepisilés oka lehet még hormonális probléma, vagy a kiválasztó szervek alaki vagy működési rendellenessége. Az enuretikus gyereknek tehát először orvosi kivizsgáláson kell átesnie, és, ha kizárták a szervi bajt, akkor érdemes pszichológushoz menni vele.
Szia!
Igen. Az én kisfiam 3 évesen lett nappalra szobatiszta, éjszakára pedig 4 és 1/2 évesen.
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Haromhonapos kisfiam ejszaka ket orankent kezdett szopizni, nem lenne eleg tej?
- A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka
- Mi lehet az oka, hogy kisfiam éjszaka már hetek óta nem, de a délutáni alvás alkalmával szinte mindig bepisil?