Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat (beszélgetés)
Elküldenéd a kenyér receptjét teljes kiőrlésű lisztből sütőgéppel készíteném.
Sziasztok!
Új vagyok itt, kíváncsiságból kérdezem, hogy ezeket a liszteket sűrítésre, panírozásra is lehet használni? Most vettem először zabpehelylisztet, és sütöttem belőle palacsintát. Meg kell szokni a kezelését.A teljes kiőrlésű liszteket régóta használom, de csak kenyér, ill. pogácsa receptem van.
Győzzetek meg légyszí jó receptekkel, hogy érdemes áttérni a kilófaló lisztekre!!!
Részben igen, mindent nem tudsz belőle elkészíteni.A kilófaló liszteket gyógynövényboltban is árulják sok helyen. Érdemes szétnézni a Judit oldalán , vannak webáruházak is, ahonnan be tudod szerezni.
Sziasztok! Engem is érdekelnek a lisztkiváltó ötletek, de a norbis meg a juditos liszteket nagyon macerás beszerezni, meg drágák is. Írtatok zabkorpát, zabpehelylisztet. Ezek megfelelő alternatívák lehetnek fogyáshoz?
Én legutóbb a kelt tésztásat 735,-Ft-ért vettem (1 kg). Itten körül mozog szerintem máshol is.
Egyébként a lisztre - szerintem korrektül - rá van írva, hogy fogyást csak mértéktartással lehet elérni.
Ez így van , mértéket kell tartani, mint mindennél igaz ez is. Norbi sem azt mondja, hogy az ő termékeiből bármennyit megehetsz.
Én is próbáltam már a kilófalót és tényleg jó(bár attól is lehet hízni ha sokat eszel a sütikből)csak leszoktam róla mert körülményes volt bekeverni.De most hogy már lehet kapni,venni fogok mindenképpen!
Különböző liszt van, kenyérliszt keverék, kelt tészta liszt, illetve kilófaló lisztkeverék, mindet tudod használni.Én a fogyokurasliszt oldalról rendelek, jó árban vannak szerintem.
Mostmár mindenképpen sütök valamit :) árban kb. mennyibe kerül? Talán nem beszéltünk még erről.
Akkor ebben nem fogsz csalódni! Épp ma sütöttem hagymás háromszögeket (sima pogácsarecept kilófaló lisztből, dinsztelt vöröshagymával) és pogácsaszaggató helyett háromszögekre vágtam, szezámmaggal megszórtam, és sütés! Valami mennyei volt :))))
Meggyőztél, legalábbis annyira, hogy ki fogom próbálni mindenképpen. Már annyira szeretném, ha találnék valami használhatót, ehetőt és kevésbé hizlalót. :) kösziii
Herbáriákban, különböző bioboltokban, Auchan-okban, és a szerző saját honlapján található webáruházban.
vévévé pont szoojudit pont hu
Használni legjobban úgy tudod, ha megveszed a szerző szakácskönyveit, mert ezek a receptek már általa ki lettek próbálva. Liszt- és folyadék aránya stb...
Finom, és nem hízlal!!!!
Ez a kilófaló liszt milyen?És hol lehet venni?Hogyan használjátok?
A kilófalóból a nokedli is finom, a családunkban mindenkinek bejött.Mi is xilittel sütünk, ill.folyékony édesítőt használok még.A xilitnek nincs mellékíze, azért is szeretjük.
Nekem nem laza, de akkor különösen próbáld ki a kilófalót, nem fogsz benne csalódni.
Kicsit nagyobb a folyadékfelvevő képessége, mint a sima lisztnek.
A kilófaló liszteket használom én is.Mindent lehet belőle készíteni, nagyon szeretem. Csak a kelt tésztásban van fehér liszt. Ha összehasonlítod a Norbis liszttel, hasonló összetevőkből áll. A zabpehelyliszthez én ált. teszek zabkorpát is.
Akkor lehet épp az került a kezembe az üzletben. Rápillantok majd, lehet ki is próbálom. Már a zabpehelylisztet próbáltam, de elég laza úgy magába. Neked nem?
Csak a kelt tésztás keverékben van némi finomliszt, a többiben egyáltalán nincs.
Onnan tudom, hogy a könyvekben benne vannak a liszt összetevői, ugyanis korábban csak otthon, a beszerzett alapanyagokból lehetett "kikutyulni" a lisztkeverékeket, de mára már olyan nagy igény lett rá, hogy piacra kerültek bekavarva, sütésre-főzésre kész állapotban.
Az alapja egyébként mindegyiknek a zabpehelyliszt, és ehhez jönnek még egyéb dolgok.
De abban talán fehér búzaliszt van, meg valami más keverék még, nem? Úgy emlékszem, hogy elolvastam az összetevőit.
Ja, és amikor véletlenül nincs kéznél kilófaló lisztem, akkor csak zabpehelylisztet használok. Nagyon finom belőle a palacsinta is, és max. 2 db-ot bírok megenni belőle, annyira laktató.
Próbáljátok ki a kilófaló lisztkeverékeket, most már sok helyen lehet kapni. Van sima, kelt tésztákhoz való, és kenyérliszt. Ez is szénhirdátcsökkentet, mint a Norbis, de olcsóbb. 1 kg 800 Ft körül mozog. Én már 1,5 éve ezt használom. Rengeteg sütit, péksütit készítek belőle, és finom. És nem hízom! Pedig én aztán rengeteget sütök.
Ha pedig még beszerzitek hozzá a kilófaló szakácskönyveket, millió szuper receptet találtok benne, többek között többféle kenyeret, ami EHETŐ!!!!
Édesítésre én is használok Xilitet, semmi mellékíze nincs, de néha keverem folyékony édesítővel. Egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt a már korábban említett hasmenés elkerülése végett.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: Szilvi
Ízre milyenek a sütik vele? Nincsenek nagy darabok benne, ami zavaró lehet a sütinél? Nem lesz barna nagyon tőle a süti pl.piskóta, nem nehezedik el?
Én mindent teljes kiőrlésű tönköly lisztből csinálok(nokedli ,palacsinta,mákos bejgli,piskóta ,sűtik...)
A durumliszt és a teljes kiőrlésű ízre ugyanaz?És Ch-ra?
Sütihez milyen a tönkölyliszt? Próbáltad már?
Nekem a nokedli elég szörnyü a tk tönkölyböl, a noki csak a durummal jo szerntem. Egyébként ugy tudom a tk tönköly a legjobb a lisztek körül. Én azt is szoktam hozzákeverni annál egészségesebb amit épp csinálok. Próbáld ki mindenképp. Van akinek izlik. Én a grahamet birtam a legkevésbé mert annyira nagy darabok voltak benne....
én azt szeretem :) annó nokedlit, csipetkét is csináltam belőle
Igen, de talán nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ami pozitív benne.
Mi a véleményetek a tk. tönköly lisztről? Még ezzel is kacérkodtam :)
Viszont a fruktoz a fogyokurához és a cukorbetegeknek nem túl jo. A fogyókurához azért mert a kalória értéke ugyanannyi mint a cukoré.
További ajánlott fórumok: