Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat fórum

Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat (beszélgetés)


1 2 3
82. r.angel (válaszként erre: 81. - 454db8ee37)
2013. márc. 15. 17:00
Elküldenéd a kenyér receptjét teljes kiőrlésű lisztből sütőgéppel készíteném.
2013. febr. 22. 13:40

Sziasztok!

Új vagyok itt, kíváncsiságból kérdezem, hogy ezeket a liszteket sűrítésre, panírozásra is lehet használni? Most vettem először zabpehelylisztet, és sütöttem belőle palacsintát. Meg kell szokni a kezelését.A teljes kiőrlésű liszteket régóta használom, de csak kenyér, ill. pogácsa receptem van.

Győzzetek meg légyszí jó receptekkel, hogy érdemes áttérni a kilófaló lisztekre!!!

2012. aug. 14. 07:51
Részben igen, mindent nem tudsz belőle elkészíteni.A kilófaló liszteket gyógynövényboltban is árulják sok helyen. Érdemes szétnézni a Judit oldalán , vannak webáruházak is, ahonnan be tudod szerezni.
2012. aug. 7. 12:51
Sziasztok! Engem is érdekelnek a lisztkiváltó ötletek, de a norbis meg a juditos liszteket nagyon macerás beszerezni, meg drágák is. Írtatok zabkorpát, zabpehelylisztet. Ezek megfelelő alternatívák lehetnek fogyáshoz?
78. szeszil74 (válaszként erre: 77. - Szegabi)
2012. jún. 11. 10:08

Én legutóbb a kelt tésztásat 735,-Ft-ért vettem (1 kg). Itten körül mozog szerintem máshol is.

Egyébként a lisztre - szerintem korrektül - rá van írva, hogy fogyást csak mértéktartással lehet elérni.

2012. jún. 11. 09:00
Ez így van , mértéket kell tartani, mint mindennél igaz ez is. Norbi sem azt mondja, hogy az ő termékeiből bármennyit megehetsz.
76. 7d6739e46c (válaszként erre: 74. - R.angel)
2012. jún. 11. 08:34
Én is próbáltam már a kilófalót és tényleg jó(bár attól is lehet hízni ha sokat eszel a sütikből)csak leszoktam róla mert körülményes volt bekeverni.De most hogy már lehet kapni,venni fogok mindenképpen!
2012. jún. 11. 08:15
Különböző liszt van, kenyérliszt keverék, kelt tészta liszt, illetve kilófaló lisztkeverék, mindet tudod használni.Én a fogyokurasliszt oldalról rendelek, jó árban vannak szerintem.
74. r.angel (válaszként erre: 73. - Szeszil74)
2012. jún. 10. 20:24
Mostmár mindenképpen sütök valamit :) árban kb. mennyibe kerül? Talán nem beszéltünk még erről.
73. szeszil74 (válaszként erre: 72. - R.angel)
2012. jún. 10. 19:50
Akkor ebben nem fogsz csalódni! Épp ma sütöttem hagymás háromszögeket (sima pogácsarecept kilófaló lisztből, dinsztelt vöröshagymával) és pogácsaszaggató helyett háromszögekre vágtam, szezámmaggal megszórtam, és sütés! Valami mennyei volt :))))
72. r.angel (válaszként erre: 71. - Szeszil74)
2012. jún. 10. 10:53
Meggyőztél, legalábbis annyira, hogy ki fogom próbálni mindenképpen. Már annyira szeretném, ha találnék valami használhatót, ehetőt és kevésbé hizlalót. :) kösziii
71. szeszil74 (válaszként erre: 70. - 051809cc90)
2012. jún. 9. 15:37

Herbáriákban, különböző bioboltokban, Auchan-okban, és a szerző saját honlapján található webáruházban.

vévévé pont szoojudit pont hu


Használni legjobban úgy tudod, ha megveszed a szerző szakácskönyveit, mert ezek a receptek már általa ki lettek próbálva. Liszt- és folyadék aránya stb...


Finom, és nem hízlal!!!!

70. 051809cc90 (válaszként erre: 67. - Szegabi)
2012. jún. 8. 21:24
Ez a kilófaló liszt milyen?És hol lehet venni?Hogyan használjátok?
2012. jún. 8. 12:08
A kilófalóból a nokedli is finom, a családunkban mindenkinek bejött.Mi is xilittel sütünk, ill.folyékony édesítőt használok még.A xilitnek nincs mellékíze, azért is szeretjük.
68. szeszil74 (válaszként erre: 66. - R.angel)
2012. jún. 8. 09:56

Nekem nem laza, de akkor különösen próbáld ki a kilófalót, nem fogsz benne csalódni.

Kicsit nagyobb a folyadékfelvevő képessége, mint a sima lisztnek.

2012. jún. 8. 09:46
A kilófaló liszteket használom én is.Mindent lehet belőle készíteni, nagyon szeretem. Csak a kelt tésztásban van fehér liszt. Ha összehasonlítod a Norbis liszttel, hasonló összetevőkből áll. A zabpehelyliszthez én ált. teszek zabkorpát is.
66. r.angel (válaszként erre: 65. - Szeszil74)
2012. jún. 8. 08:59
Akkor lehet épp az került a kezembe az üzletben. Rápillantok majd, lehet ki is próbálom. Már a zabpehelylisztet próbáltam, de elég laza úgy magába. Neked nem?
65. szeszil74 (válaszként erre: 64. - R.angel)
2012. jún. 8. 08:50

Csak a kelt tésztás keverékben van némi finomliszt, a többiben egyáltalán nincs.

Onnan tudom, hogy a könyvekben benne vannak a liszt összetevői, ugyanis korábban csak otthon, a beszerzett alapanyagokból lehetett "kikutyulni" a lisztkeverékeket, de mára már olyan nagy igény lett rá, hogy piacra kerültek bekavarva, sütésre-főzésre kész állapotban.

Az alapja egyébként mindegyiknek a zabpehelyliszt, és ehhez jönnek még egyéb dolgok.

64. r.angel (válaszként erre: 62. - Szeszil74)
2012. jún. 8. 08:36
De abban talán fehér búzaliszt van, meg valami más keverék még, nem? Úgy emlékszem, hogy elolvastam az összetevőit.
2012. jún. 8. 08:14
Ja, és amikor véletlenül nincs kéznél kilófaló lisztem, akkor csak zabpehelylisztet használok. Nagyon finom belőle a palacsinta is, és max. 2 db-ot bírok megenni belőle, annyira laktató.
2012. jún. 8. 08:14

Próbáljátok ki a kilófaló lisztkeverékeket, most már sok helyen lehet kapni. Van sima, kelt tésztákhoz való, és kenyérliszt. Ez is szénhirdátcsökkentet, mint a Norbis, de olcsóbb. 1 kg 800 Ft körül mozog. Én már 1,5 éve ezt használom. Rengeteg sütit, péksütit készítek belőle, és finom. És nem hízom! Pedig én aztán rengeteget sütök.

Ha pedig még beszerzitek hozzá a kilófaló szakácskönyveket, millió szuper receptet találtok benne, többek között többféle kenyeret, ami EHETŐ!!!!


Édesítésre én is használok Xilitet, semmi mellékíze nincs, de néha keverem folyékony édesítővel. Egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt a már korábban említett hasmenés elkerülése végett.


Remélem tudtam segíteni!


Üdv: Szilvi

61. r.angel (válaszként erre: 60. - Venusz2000)
2012. jún. 8. 07:48
Ízre milyenek a sütik vele? Nincsenek nagy darabok benne, ami zavaró lehet a sütinél? Nem lesz barna nagyon tőle a süti pl.piskóta, nem nehezedik el?
2012. jún. 8. 07:09
Én mindent teljes kiőrlésű tönköly lisztből csinálok(nokedli ,palacsinta,mákos bejgli,piskóta ,sűtik...)
2012. jún. 6. 20:56
A durumliszt és a teljes kiőrlésű ízre ugyanaz?És Ch-ra?
58. r.angel (válaszként erre: 57. - Ágio8405)
2012. jún. 6. 08:25
Sütihez milyen a tönkölyliszt? Próbáltad már?
2012. jún. 5. 21:58
Nekem a nokedli elég szörnyü a tk tönkölyböl, a noki csak a durummal jo szerntem. Egyébként ugy tudom a tk tönköly a legjobb a lisztek körül. Én azt is szoktam hozzákeverni annál egészségesebb amit épp csinálok. Próbáld ki mindenképp. Van akinek izlik. Én a grahamet birtam a legkevésbé mert annyira nagy darabok voltak benne....
56. c1e9612cd3 (válaszként erre: 54. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:51
én azt szeretem :) annó nokedlit, csipetkét is csináltam belőle
55. r.angel (válaszként erre: 53. - Ágio8405)
2012. jún. 5. 21:32
Igen, de talán nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ami pozitív benne.
2012. jún. 5. 21:30
Mi a véleményetek a tk. tönköly lisztről? Még ezzel is kacérkodtam :)
2012. jún. 5. 21:25
Viszont a fruktoz a fogyokurához és a cukorbetegeknek nem túl jo. A fogyókurához azért mert a kalória értéke ugyanannyi mint a cukoré.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook