Nincs köztetek véletlen matektanár? (beszélgetés)
sziasztok
segítségeteket kérném! májusban emelt szinten szándékozom matekból érettségizni és ehhez keresnék tanárt. ismertek/tudtok ajánlani valakit, aki debrecenben emelt szinten tanít matekot? válaszotokat előre is köszönöm
Százezres:
0<43 857<100 000
milliós:
0<43 857<1 000 000
Itt csak arra kell gondolni, hogy melyik százezresek (milliósok) küzé ékeled be a számot.
Ne a kerekítésre gondolj, az más.
tud valaki segíteni: 43857-nek mi a százezres és a milliós számszomszédja a kisebb és a nagyobb is?
előre is köszi.
Hm, ezzel a megoldással az a gond, hogy sajnos nem jó.
Legalább 22-en vannak, hiszen ennyien képesek voltak átfesteni magukat! Plusz a párjaik:
10+20+6+12=48 soklábú éldegél.
Köszi szépen a megoldást, de azért akkor is az a véleményem, hogy ez nem 5.osztályos gyerekeknek való feladat. Jóformán még értelmezni sem tudják, nem hogy megoldani. { velem együtt }.
Egyébként a mai oktatási rendszerrel sok mindenben nem értek egyet, szerintem túl korán, túl sokat és túl kevés idő alatt kell nekik megtanulni, nincs idő a gyakorlásra.
Szia!
Napkeltekor:
x<-->B(2 ismerőse van) --> kék lett = 10 fő
x<-->A(1 ismerőse van) --> zöld lett = 12 fő
Hát, volt már olyan, hogy HARMADIKOSOKAT!!! készítettem fel Zrínyire, és a régebbi feladatok között bizony találtam olyat, amit kolléganőkkel összeülve sem tudtunk megoldani!! Egyszerűen értelmezhetetlen volt. Pedig Zrínyinél ugye ott vannak a válaszlehetőségek, köztök a jó megoldás... De még úgy sem tudtunk elindulni...
hogy mi van???? (első olvasatra) :-))))
ebéd után nekifutok még egyszer...
Én tudok egy nagyon jó példát, ötödikes kislányom kapta.
A Nagy esők tengerében élnek a többlábúak. Bármelyiküknek vagy egy, vagy két többlábú ismerőse van{az ismertség kölcsönös}. Napkeltekor azok a többlábúak, akiknek két ismerőse volt, megkékültek, akiknek csak egy, megzöldültek. Így bármelyik két ismerős többlábú különböző szinű lett. Ez sokaknak nem tetszett, ezért délután 10 napkeltekor kék színű átfestett magát zöldre, 12 napkeltekor zöld színű, pedig kékre. Így bármelyik két ismerős többlábúnak egyforma lett a színe.Hány többlábú és a Nagy Esők tengerében?
Szóval ez a kérdés. Én kékültem, zöldültem, de nem tudtam megoldani.
Hol az a példa?
Én is matektanár vagyok, mint itt fél tucat kolléga. Valamelyikünk csak megfejti... :-)))))
Meg a Józan Paraszti Ész nevű kollega is szokott segíteni.
Bátorság!
További ajánlott fórumok:
- Nincs meg valakinek véletlenül a pénzügyi számviteli ügyintéző képzéshez szükséges tankönyvek bármelyike?
- 3 vetélés után, ha mind a 3 az orvosok szerint a véletlen műve és nincs semmi kimutatható bajunk a férjemmel, mikor lehet újra próbálkozni?
- Autóbiztosítás díja személyesen lett tisztázva, de véletlen csekken is fizetve lett, viszont nincs látszata a biztosítónál, mit tehetek?
- Van egy kreatív könyv sorozat, amelynek tagja a keresztszemes "füzetecske" is. Nincs meg véletlenül valakinek?
- Kapja valaki a munkabérét magyarországi munkavégzésért euróban? Mennyire törvényes ez? Nincs köztetek munkajogász?
- Nincs köztetek véletlen olyan, aki Békéscsabán a Bb bankműveleti kp-ban dolgozik? Milyen a meló? Munkarend, fizu...stb