Nincs étvágya a gyerekemnek! Mit tegyek? (tudásbázis)
Igen!!! Egyet értek!
Nálunk is ez a módszer vált be!
Csak az a lényege az egésznek, hogy nem szabad 3 hónapnál tovább adni a cseppet, hanem 3 hó elteltével hagyni kell 5-6 hét szünetet, majd ismét előrről kezdeni a kúrát.
Mi így csináljuk már 4 éve, sikeresen. Jobb lett az étvágya, erősödött az immunrendszere és a nagyobb betegségeket is esetenként gyógyszer nélkül gyógyteával és vitaminokkal sikerül átvészelni!
sziasztok!
Nekem a 2,5éves kisfiamnak is ez volt a problémája,nem akart enni.Kb.2hónapja adom neki a béres cseppet C-vitaminal,azóta nem tudom jólakatni.Olyan jókat eszik,és az immunrendszere is rendbe jött azóta.
Szia !
Bár nem írtad, hogy milyen korú az étvágytalan gyermek, azt tanácsolom ne ess kétségbe. A gyermekeknek vannak ilyen időszakai. A lényeg, hogy a szükséges folyadék bevitel meglegyen, lehetőleg ne cukros, szénsavas üdítő ital formájában. Fő szabály, hogy ne erőltesd az evést, ne legyen kötelező, mert ezzel könnyen további ellenállást válthatsz ki belőlle. Csak egy jó tanács, (bár azt mondják égzengésből, jótanácsból a kevés is sok) ilyen étvágytalan időszakban ne szoktasd rá a kicsit, hogy csak a kedvenc ételeit, esetleg nasit egyen. Hamarosan itt a tavasz, a sok kinti mozgás a friss levegőn, meghozza az étvágyát.
Üdvözlettel: cel
Sziasztok!
Az én nagyobbik fiam is ilyen,hogy nemnagyon eszik, vagy eszik de csak azt ami a fogára való néhány falatot.Egy gyerekorvos azt mondta ne aggódjak..Mi mindíg eszünk főzelék félét is de attól meg egyenesen undorodik, erre a doki mondta,goigy mindíg legyen megkínálva vele ha nem eszi adjak mást neki.A falatkát imádja így hetente kétszer biztosan csinálok neki.Falatka: husi kiklopfolva,. sózva elszelve kis kockákra és panírozva, kisütve, a pnírozásba már segít is.A tésztát szereti tejföllel ,sajttal stb.De azért nem akarok minden nap csak tésztát adni neki.Szoktam kombinálni, virslit karikára szelem, megpirítom serpenyőben hozzá a kifőzött tészta és jöhet rá sajt vagy ki mit szeret.Ezekből a kajákból öröm nézni, hogy jóízüen eszik.Próbáltam erőltetni a főzeléket, de semi értelme.Inkább azt csinálom amit szeret.Ezeket csak tanácsként írtam le.Szerintem nem túl sovány, három hónap mulva 5 éves lesz és 17kg és 110centi körüli.Persze vitamint kap.
Sziasztok,
nálunk is volt nemevős-aligevős időszak. Ilyenkor azt mondtuk, hogy szinten tartja a vércukrát, annyit eszik.
Amikor a gyerekorvostól kértem segítséget, azt mondta, ne aggódjak. A gyerek szervezete tudja mit csinál. Majd beindul az evés. A lényeg, hogy igyon. Tényleg elmúlt a nemevős időszak, bár mostanában (6éves) megint elő-előfordul, de olyankor pl. gyümölcsreggeli van, mondjuk most dinnye és úgy eszik délben, mint a sáska. A gyümölcs kb. fél óra alatt ürül a szervezetből.
Ha megpróbáljátok ezt a módszert, írjátok meg, hogyan sikerült.
Most az enyémnek sincs. Meleg van. 10 hónapos. A középső 6 éves de mindig baj volt az evéssel. Szerencsére mulófélben van a dolog.
Egyébként javaslom a kifárasztást. Értem ez alatt a friss levegőt, jó nagy sétákat, bciklizést ilyesmit. Attól mindig megjön az étvágy. Azt főzök amit szeret. Minek kínozzam. Gyümölcsből pl. csak az alma megy. Hát kap almát, pedig rogyadozik a fa a cseresznyétől.Szereti az ovis dolgokat, pl. zsíros kenyér (már az itthoni is fincsi) pedig ott a bolti ment, tojáskrém,kőrözött, májkrém, palacsinta, joghurt,paprikáskrumpli, és a sajtos tészta tejföl nélkül. A makaróni a sláger, persze gomba és hús nélkül:) De megeszi. Rántott húst pedig bármikor.
Ne agggódjatok, majd megjön az étvágy, lásd a legnagyobbat mekkora mamlasz lett, és ki sem száll a hűtőből!
A folyadék bevitel kell hogy megfelelő legyen, és nem kell egész nap tömni ezzel azzal, mert az sem jó szerintem. Meg kell várni míg azt mondja, hogy éhes (remélem mondja), és csak annyit adni amennyit megeszik vagy kevesebbet, hogy meglegyen a sikerélmény, és kérjen még repetát, majd jól megdicsérni.
Nálunk egyébként a legnagyobb evések mindig azok, amikor közösen eszik a család. Azt szereti minden gyerek.
szia
lehet többet kellene mozognia a gyerkőcnek,akkor az étvágya is lehet nagyobb lenne.
ha az sem segít,lehet egy orvos többet tudna mondani.
jó nekik. bárcsak nekem se lenne!
legalább nem lesznek kövérek.
További ajánlott fórumok:
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- A segítségeteket kérem.4 hónapja szültem és azóta nincs étvágyam, nagyon sokat lefogytam. Segítsetek mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy a fiamnak jobb étvágya legyen?
- Mitől lehet hogy öt hónapos babám be van rekedve? De más baja nincs remek az étvágya nincs láza.... Normális ez? Volt már valakinek ilyen?
- Ha nincs anyakönyvi kivonata a gyerekemnek, mivel pótolhatom? Vagy hova mehetek ez ügyben?
- A gyerekemnek nincsenek barátai és ezért magamat hibáztatom.