A gyerekemnek nincsenek barátai és ezért magamat hibáztatom. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
6. Ágio8405 (válaszként erre: 4. - Apeeng)
jún. 22. 16:35
Lehet neked ez így jó volt és most is jó, de a legtöbb ember igenis szociális lény és vágyik más emberek társaságára.
5. michelle.r
jún. 22. 13:42
Bizonyos mértékben valóban a te műved, de ezért ne hibáztasd magad, az nem segít. Inkább teremts olyan helyzeteket, hogy találkozzon sok gyerekkel, így talán akad, akivel összebarátkozik. A család nagyon fontos, de kell hogy barátok is legyenek. Rengeteg dolog van, amit csak egy hasonló korúval lehet csinálni, nem szülővel, nagyival.
4. apeeng
jún. 22. 11:53
Ha van barátja, akkor nem is kell ellenség.
ne sajnáld, feltalálja magát...te semmi esetre sem lehetsz hibás...nekem sem voltak, pont ezért volt boldog gyerekkorom..amelyik barátkozni akart, az meglopott.
3. Violet18
jún. 22. 10:40
Nekem se voltak olyan igazi barátaim, a lányomnak sem az iskolában. Idővel jöttek csak, csapódni jobbra balra mindig megvolt. Nem is hiányzott több. Esetleg ő panaszkodik h nincsenek barátai?
2. Charlize
jún. 22. 10:31
Mennyi idős? Fiú, lány?
Az enyém bárhol csapódik gyerekekhez. Ha adódik egy konkrét helyzet, próbálom elmagyarázni neki, mit érezhet-gondolhat a másik, vagy hogyan próbáljon meg kapcsolatot teremteni, vagy kudarc esetén elfogadni , nem elkeseredni és “B” tervet készíteni.
Ezek játszótér szintű sztorik, de nagyobb gyerek is “tréningelhető”. Sőt, a volt férjemet olyan jól tréningeltem, hogy kukatóniból annyira nyeregben érezte magát végül az új melóhelyen, hogy elváltunk. 🤣
jún. 22. 10:31
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?
- Nincsenek már Barátaim.
- Nincsenek barátaim, de ez vagyok én. Ha barátaim lennének,...
- Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim
- Szerinted mi lehet az oka, ha egy mások szerint megnyerő, jó külsejű, intelligens embernek nincsenek barátai?
- Nincsenek barátaim.