Névválasztás Pocaklakóknak (beszélgetés)
Sziasztok!
Ti milyen keresztnevet adnátok a Csóka vezetéknév mellé? Fiú és lány neveket is várok!
A név választás tényleg nagyon nehéz kérdés. Nekünk is elég sok volt a listán az alaején, Sean, Nathaniel, Ákos, András, Ádám, Koppány, Matt, Domonkos. Hónapokat gondolkoztunk rajta.
Aztán azt választottuk, amihez érzelmileg is a leginkább kőtődünk így Ákosnak fogják hívni, illetve a holland hagyományoknak megfelelően a kicsi megkapja majd a két nagypapa nevét.
Ha kislányom lesz akkor Amíra, vagy Kiara, de tetszik még a Norina is!
Ha pedig fió lesz, akkor a párom adja neki a nevet! Így egyeztünk meg, mivel Ő kivan az ilyen különleges nevektől! Valószínű az Ő nevét kapja :Csaba, bár én nálam a Noel a favorit!:)
Szia!
Köszönöm szépen a tippeket!Aranyosak vagytok!
Most jelenleg a Bálint, Balázs, Dávid, Dániel neveken töprengünk,de nagyon nehéz a döntés!Minden nap törjük rajta a fejünket,mindig változik a döntésünk valamiért.
Nem könnyű!Még van kb. 2,5 max.3 hónapunk!
Köszönöm Nektek a hozzászólásaitokat és ha van valami ötletetek,szívesen várom!!!
Mi arra törekszünk Párommal, hogy lehetőleg magyar neveket válasszunk (hehe, a Mátyás kivétel, mert nem magyar név viszont beleszerettünk), illetve olyant, amelynek a jelentése is szép, ha rávetítjük a gyerekünkre, mint tulajdonságot, vagy erényt. No persze kissé nehéz a dolgunk, mert eleve összetett a vezetéknevünk, tehát mi egyáltalán nem gondolkodunk két keresztnévben. Tudom magamról, hogy sokszor kínos volt a három névvel is együttélni, főleg a suliban, ahol névsorolvasáskor mindig lespórolták a tanárok az egyik vezetéknevemet :)
Teljesen egyetértek huszka és rencsilány meglátásával, hogy ne legyen közel vagy egy napon a szüli-és névnap, ezzel "megrövidítjük" őket. Ja és én már azon is filózok, hogy ha babaprojekt indul, valahogy induljon idejében, nehogy karácsonyi/mikulásos babát szüljek, mert bár olyan ideális, hogy a Jézuskával egyszerre szülessen/vagy a Mikulás hozza, de akkor sosem lehet különválasztani a szülinapot a másik ünneptől...
Szia!
Szerintem azert az is fontos hogy ne csak a vez.nev es a keresztnev egyuttes hangzasa legyen jo, hanem az is,hogy mi a keresztnev jelentese.
Van itt egy jo kis oldal, amin megnezheted/megnezhetitek a ker.nevek jelenteset beturend szerint, vagy akar otletet is lehet meriteni :)
Jo egeszseget Nektek!
Hát...kinek mi tetszik :) Igaza van rencsinek, hogy tényleg kitolás, ha túl közel van a két ünnep, mert akkor egyszerre is le lehet tudni a két ajándékozást :) A szomszédunk lánya Kinga napon született és a Kinga nevet is kapta.. hogy milyen megfontolásból, azt nem tudom.
Nekem fontos, hogy jó hangzása legyen, szép név legyen (nem divatnév) és ha ránézek majd a gyermekemre, akkor lássam, hogy tényleg jól választottunk... :)
Szia!
Köszönöm a segítségeteket!
A vezetéknevünk VARGA. Ehhez az a gond,hogy nagyon sokféle név illik.
(Fiú lesz,ha minden igaz!)
Hát igen, én már 16 évesen eldöntöttem ha lesznek gyerekeim akkor a fiam Zoltán László lesz édesapám után. Ha lány akkor Cintia Brigitta. Aztán megismertem a párom aki szintén Zoltán. Csak hogy neki akkor már volt egy fia akit Zoltán Gyulának neveztek el, így én lemondtam a Zoltán László névről. Akkor döntöttem el, hogy akkor Alex Márk lesz. Az is lett, és milyen igazad van hogy ha felnő akkor választhat a két név közül, de azt hiszem az én fiam már most eldöntötte 7 évesen hogy majd a Márkot fogja használni mert nem tetszik neki az Alex név.
Egyébként ha most születne lányom már nem Cintia Brigitta lenne hanem Jázmin Gabriella.
Szia!
Mi sok mindent vettünk alapul a név választásnál.Az első volt a legkönnyebb.Ott azt néztük menjen a vezetéknévhez és a szülinapja viszonylag távolabb legyen a névnapjától.Nálunk a családban nem egy olyan személy van,akinek 1 hét van a két ünnepe között és az is inkább karácsony felé húz...
A másodiknál plussz egy dolgot vettünk még figyelembe,hogy ne legyen egy ritkább név után(első lányom Virág)egy gyakoribb,tömegnév.Meg a nevek valahol magukba rejtik az illető tulajdonságát is.
Szóval nem könnyű a sok kritériumnak megfelelni:)
De ezeket a kritériumokat mindenki maga állitja fel.
Megjegyzem nekünk is nagyon sok olyan név van/volt,ami tetszett/tetszik és közel van a szülinapjához.De ha belegondolsz,az csak a gyerekkel kitolás valahol.(és ezzel nem bántani akartam azokat,akik igy döntöttek!!)