Paloma nevet adnád a kislányodnak? (tudásbázis)
Az otthon négy fal között - az tényleg más.
Elkönyvelem magamban amit gondolok, és kész. Akár hangosan is könyvelek. 😂
Igen, az más.
Amíg nem mondjuk ki, bármit gondolhatunk.
Azért szigorúan négy fal között, otthon hangosan is 🙃
Jól tettétek. Dávid pont az a név, amit én sem becéznék. Dávid legyen Dávid.
A Dóra becézése Dórinak, simán.
Neked nem,, felnőtt vagy.
De járni fog oviba, iskolába.
Nekem eszembe nem jutna azon agyalni, hogy vajon milyen gúnynevet ragasztanának a gyerekemre, ha Paloma nevet adnék neki. (WC papír).
Ha azt vesszük, minden névvel lehetne gúnyolódni, már ha valakinek éppen ez az idióta szórakozása, hogy másokra gúnynevet adjon.
A Palomát én nem is becézném. Eszembe sem jutna az általad írt Pali, Palkó becézés. Egyszerűen Paloma.
A címre válaszolok: bár ezt a nevet nem adnám a lányomnak, nem találok benne semmi kivetnivalót, ha másnak ez tetszik, és így nevezi el a lányát.
Nekem rögtön a Paloma kávé jutna róla eszembe, és valaki írta, hogy ilyen nevű wc papír is van, bár olyat még nem láttam.
A becézésén is érdemes elgondolkodni, mert semmi értelmes becézés nem jutna eszembe róla. Max. a Pali, Palkó, dehát az a Pál név becézése.
Max. akkor ha vmi hispán felmenője van.
Egyébként teljesen magyar környezetben nem.
De egy spanyol apukával aki Palomitának becézi, azt el tudom képzelni.
Az egyszerű, szép magyar nevek között nem ősmagyar eredetűek vannak. Ilyen a Mária is. Az számít magyar névnek, amit régóta annak érzünk. De azok között szinte egy konkrétan magyar eredetű sincs.
A Paloma nevet én sem adnám, akkor sem, ha tetszik. Nem akarnám kiröhögtetni a gyerekemet. Felnőtt korában még kínosabb lenne neki, ha ez lenne a neve.
További ajánlott fórumok:
- Küldj egy nevető smiley-t! ":D"
- Mikor nevettél utoljára?
- Melyik keresztnevet nem adnád a gyermekednek?
- Te elmondanád-e a kislányodnak, és ha igen, mikor, hogy a terhességed alatt mind a nagyszülei mind pedig az apja teljesen cserbenhagytak?
- Hogyan értetnéd meg a 6 éves kislányoddal, hogy nem maradhat a kutyája?
- Mennyi idős koráig mostad a haját (hosszú hajú) a kislányodnak, és hány éves koráig szárítottad? Ergo hány éves koruk körül önállósodnak?