Hogyan értetnéd meg a 6 éves kislányoddal, hogy nem maradhat a kutyája? (tudásbázis)
Hiaba otthon nem lesz kutyus, minden mashol meg igen. ezzel akivalto ok nem szunik meg, plusz agyermekednek nagyon fog fajni a kedvenc eltavolitasa. Az allattartas hozzatartozik az egeszseges fejlodeshez.
Voltunk vizsgálaton, tényleg a kutyaszőr a hibás..
Drukkolok a kutyusnak + a kis gazdinak !
Sehogy.
Amúgy hova tudnátok lepasszolni a kutyát?
Ha örült a kutyusnak és szereti, akkor sohasem fogja elfelejteni (durvább esetben megbocsátani) Neked!
Ezeket az érzelmi kötődéseket NEM lehet értelmi magyarázatokkal törölni.
milyen fajta? van néhány olyan kutyi, aki allergiás gyerek mellett is tartható -pld. máltai selyem-, amugy én is várnék egy kicsit, lehet hogy több dolog is van amire allergiás és a kutya csak ráerősített, megfelelő kezeléssel talán szinten tartható
Az én fiam is allergiás a poratkára (is, meg még sokmindenre), és amikor kutya került a házhoz, fel is erősödött neki. Azóta a kutyát tőle távol minden reggel jó alaposan kifésülöm (most szünetben sokszor a déli órákban is, ha nincs szünet akkor pedig arra az időre időzítem a fésülést, mielőtt ő haza érne), és sűrűbben használok a szőrére kutyáknak való szárazsampont.
Ugyanezt mesélte a húgom. Volt egy barátja, és a családnak egy cicája. Mindig rosszul volt. De ahogy ott kellett laknia, idővel megszűnt/csökkent az allergiája. Megszokta a szervezete.
Egy 6 éves kislány már nagy és értelmes, nem 3 éves.
Így és ezt kell neki elmondani. Nézd kislányom, megszakad a szívem, de a kutyus nem maradhat. Allergiás vagy a szőrére, ami veszélyes lehet és így sajnos nem tarthatjuk meg. Gyereknyelven el kell neki mondani, mi az az allergia, milyen hatása van a szervezetre.
Szerintem nem kell ezt túlbonyolítani. Biztosan szomorú lesz, de meg fogja érteni.
És az biztos, hogy a kutyaszőrre? Mert az, hogy akkor jelent meg a gond, amikor a kutya, korántsem jelenti azt, hogy tőle van. Legtöbbször ilyenkor a poratkára allergiásak a gyerekek, ami a kutyaszőrön megtelepedve jobban érződik.
Lehet, hogy hülyeségeket írok, de a férjem egyik unokatesója allergiás a macskaszőrre, a barátnőjének van macskája, nem volt hajlandó megválni tőle, egy darabig szenvedett a srác az allergiától, de aztán megszokta a szervezete, és elmúltak a tünetek.
Milyen fajta? Mert lehet,hogy az allergia okát máshol kell keresni.
Én is sajnálom, annyira imádjuk, másrészt nem 2 forintunkba került.. Annyit gondolkodtam, de nincs megoldás, nem maradhat a kis szépség..
Értem... Ez persze komoly indok. Sajnálom, én nem tudok segíteni:(
Ámbár, fogalmam sincs. Velem se tudná megértetni senki, ha nem maradhatna a kutyám...:(
2 hete kapta, de kiderült, hogy allergiás a szőrre.
Hogyan értetnéd meg a 6 éves kislányoddal, hogy nem maradhat a kutyája?
További ajánlott fórumok: