Nemrég költöztem Magyarországra, és lakcímet szeretnék létesíteni. Tudna valaki segíteni, hogy írjam meg a kérelmet ez ügyben? (tudásbázis)
illetve kinyomtatni nem lehet a mérete miatt
ezt még miért nem jutott senkinek eszébe megreformálni?
csaknem kerül milliárdokba bazz
van egy erre a célra rendszeresített nyomtatvány, amit a mérete miatt nem lehet letölteni, de az okmányirodában adnak.
a jegyzőhöz kell fordulni, de nem kuncsorogni, hanem hivatalosan iktatják, oszt sínen van a dolog
Csak azt tudom mondani, amit nekem mondanak: ÖNBIZALOM, ÖNBIZALOM, ÖNBIZALOM!
Ha elhiszed magadról, h te is vagy olyan jó, mint mások, akkor ezt fogod sugározni magadból, és mások is ezt fogják rólad gondolni!
(Hú, de okos vagyok, mikor más valakiről van szó :) )
Ezen az oldalon tudsz mindent elolvasni:
segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyintezes/okmanyiroda/ugyintezesiutmutato/lakcimigazolvany/lakcimbejelentes_esetek
örülök, hogy beengedtél :)
Milyen suliba fogsz járni?
Nincs is értelme tartózkodásról beszélni, mivel nincs útlevél, amibe pecsételnek, így nem lehet ellenőrizni, hogy mikor léptél be az országba.
Az csak nem EU-soknak van
A bevándorlási hivatalba kell menni, úgy tudom.
Ha van már munkád, akkor azzal igazolod, hogy eltartod magad, ha nincs, akkor valaki igazolja, hogy el tud tartani, s kell befogadási nyilatkozat, hogy ott laksz. Úgy is meg lehet oldani, hogy a te bankszámládon van elég sok pénz, amiből jó ideig el tudod tartani magad. Nekem anno ezeket mondták.
Ja! Nagyon fontos az egészségbiztosítás. Anélkül regisztrációs kártyát sem adnak. EU-s egészségbiztosítást el kell intézni, nem tudom, honnan jöttél.
Sok sikert! :)
Kedves vagy, Kaktusz. Már egy ideje én is benne vagyok a dolgokban. A honosítással kaptam állampolgárságot, és most ideköltöztem a páromhoz. Ez egy kis falu, így nem igazán tudják a polgármesteri hivatalban sem, mi a teendő ilyen esetben. Mindig másat mondanak.
Szóval a párom a lakástulajdonos, és én ide szeretnék bejelentkezni. És mivel eddig külföldi lakcímem volt, így nemcsak sima lakhelyváltoztatásról van szó. Ezért kell a kérelem, hogy én itt szeretnék letelepedni. Remélem, érthető voltam. Nekem is mindig másat mondanak.
Luca
persze kell még egy 2000 ft értékü illeték bélyeg,és lakci kártya csak reg kártya ut lesz,előbb az igényled aztán egyből jön kb 2 hét és lesz lakcimkártya,utánna meg adot kell igényleni,aztán meg tb, ado-tb kártyáhhoz kell 1-1 illetékbélyeg ha jol emlékszem,tb meg hatosági igazolásként adják ki,az van leaglábbis ráirva,rendes kártyád meg 1 év ut lesz csak,mert kell 1 év ittlakás ehhez,
több mint egy éve lakom itt és minden ok,sok szerencsét kivánok
szia
van vki aki befogad,mert kell egy személy aki be tudja bizonyitani h nem halsz éhen,van jövedelme,ha nyugdijas akkor annak a szelvénye, kérelmet le lehet tölteni a netről báh oldalárol,én Debrecenben voltam,aztán utánadnéznek mig készl a regisztrácios kártyád,ha minden ok és nem vagy büntetett életü se menekült akkor megkapod,rá két hétre meg a lakcimkártyád. Dolgozni meg ugy tudsz h a munkáltato ad egy igazolást,de előtte igényled a adokártyád,ha kész akkor taj kártya munkáltatoi igazolással tudsz menni érte,tajt azonnal kiadják,de adokártyára várni kell vagy 2 honapot,de addig megadják a számod,ha mnukád lenne. 1 év ittlakás esetén már tudod fizeteni a tb d ha nincs munkád az meg havi 5100,remélem segithettem,mivel én is ebben a cipőben voltam,sajnos sok utánnajárás volt de megérte,tegnap suliba iratkoztam
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Miért van az, hogy egyre több komolynak tűnő férfi a Hoxán sírja el bánatát, hogy az életben nem tud kapcsolatot létesíteni a női nemmel?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Ausztriai lakcímet létesíteni hogy kell?