Németországból Magyarországra lehet küldeni utánvéttel levelet? (tudásbázis)
9. pálmax
2015. jan. 27. 12:45
Bár a címzett nem él kint szarul, de volt munkáltató(nem az enyém), úgyhogy lehet hogy azért a pár centért sem adja fel a levelet Mo-ra.
8. pálmax
2015. jan. 27. 12:43
Arról van szó, hogy én küldök ki levelet és azt szeretném, hogy a válaszlevelet ne címzett fizesse, hanem én. Ha kint élnék,nyilván megkérdeztem volna a kinti postát.
7. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 6. - Syria)
2015. jan. 22. 19:15
Még az is lehet, de én inkább arra gondoltam, hogy eladott valamit, és úgy, hogy a vevőnek kell állni a postaköltséget is. Magyarországon alkalmazzák ezt az utánvétes dolgot többen, csak akkor van gond, ha nem veszi át a vevő, mert akkor mégis a feladónak kell duplán fizetni a költségeket.
6. syria (válaszként erre: 5. - 9b10f3d7ff)
2015. jan. 22. 19:04
Igaz.
Lehet, hogy a fórumindító olyan szarul él kint, hogy nincs pénze egy levél feladására? :(
5. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 4. - Syria)
2015. jan. 22. 17:37
Ezt nevezték régebben portós levélnek.
Kettő kg-ig lehet levélként feladni, nem dobozos "csomagot". Nem tudom, csak gondolom, valami ilyesmiben küld valakinek akármit, és azt szeretné. a postaköltséget se keljen állni neki.
De a legegyszerűbb, ha bemegy a német postára és megkérdezi.
4. syria (válaszként erre: 1. - Pálmax)
2015. jan. 22. 17:30
Levél utánvéttel? Ilyen fogalmat nem ismerek. Utánvéttel csomagot szoktak küldeni.
Tértivevényes levél, amiről visszamegy a feladónak az igazolás, hogy ki vette át, bizonyára ott is létezik.
3. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Pálmax)
2015. jan. 22. 14:34
Nem a tértivevényes levéllel kevered?
Ez , mikor igazolják, hogy átvette a címzett. :)
2. e25707f07b
2015. jan. 22. 13:46
Levelet? Szerintem max. csomagot mint Magyarországon is.
1. pálmax
2015. jan. 22. 13:01
Németországból Magyarországra lehet küldeni utánvéttel levelet?
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Magyarok Németországban
- Milyen kezelési költséggel kell számolnom, ha Németországból Magyarországra utalok OTP-be?
- Tudja valaki, hogy Németországból, kb. mennyibe kerülne egy 1 kg-os csomag feladása Magyarországra?
- Tudja valaki, hogy a Németországban leadott Cobra 11 hány évaddal van elcsúszva a magyarországihoz képest?
- Van valakinek ötlete, hogy miként juthatna el a rászorulóknak gyűjtött ruha, cipő, Németországból Magyarországra?