Nem vagyok szerelmes, de szeretlek! (beszélgetős fórum)
Az jobb, mint a szerelem! :)
Szinte válaszoltál rá!! Nagyon erős!! És ez jó!! :))
valójában a boldogság az a tudat hogy szeretek és szeretnek,van kire számíthatok és van,aki számít rám
a boldogság nem az hogy embernek nincs semmi gondja,hogy minden tökéletes körülötte.a boldogság nem jelenti a gondok a problémák hiányát.sajnos a mai világ félrevezet a boldogság értelmezésében a párkapcsolatot illetően is,manapság a média azt akarja elhitetni az emberekkel hogy akkor boldogok ha a saját érdekeiket nézik.ami neked jó neked jár azt el kell érned el kell venned,sajnos az igazi boldogságot már kevesen becsülik meg.
Szerintem a szerelem sokkal erősebb, a szeretettel viszont össze sem hasonlítható a mélysége.
olvass utána a "szenvedélyszerelem" és a "társszerelem" fogalmaknak, lehet, hogy megkapod a kérdésre a választ.
Én személy szerint a társszerelmet többre tartom.:)
Igen, szerintem a szerelem egy hullámvasút, amiben néha őrülten szeretünk, olykor a féltékenység domináns, néha úgy érezzük, hogy a hétköznapok felemésztenek és háttérbe szorul. Mindig változik, de ez így jó.
Akkor miért gondolod hogy nem vagy szerelmes??? Pedig ezek olyan jelek! :)
A vágy, szerelem, szeretet együtt és külön is fenn áll.
De ha együtt van az az igazi! ;)
Szerintem a vágy akkor is fennállhat, ha nem vagy szerelmes.
Ez nagyon igaz! Pluszban még úgy gondolom, hogy az ember nem is igen gondolkodik majd a lila vagy rózsaszín köd után, hogy ez most szerelem e vagy "csak" szeretet. Ha szerelmes vagy a párodba, akkor azt mondod neki úgyis, hogy "szeretlek".
Szerintem a szeretet erosebb mint a szerelem, mert azt sokkal hoszabb ideig fennt lehet tartani. Illetve az a szeretet ami a szerelembol alakul ki az nagyon eros lehet. En legalabbis igy erzem. Habar meg meg 8 ev utan is mintha szerelmes lennek, habar a rozsaszin felhok nelkul. Ez mar egy nyugodtabb, biztonsagosabb allapot.
dehogynem:) én nem voltam szerelmes a férjembe már a kezdetekkor sem, ő akart engem mindenáron:)meg is mondtam neki, hogy én nem vagyok belé szerelmes. De annyira jó ember, vonzalmat éreztem iránta, aztán tetszeni is elkezdett persze:)de ha ő vagy bárki megkérdezi, én mindig azt mondom, hogy szeretem.Nem azt a lángolást, vad szenvedélyt érzem, mint a korábbi szerelmek idején, hanem valami annál erősebbet. És a szex is remekül működik, nem érzem úgy, hogy kevesebbet érne ettől.
Erős, lehet belőle szerelem is.
Szerintem a szerelem nem egy egysíkú dolog. Van mikor úgy érzed kialudt, de aztán valami történik, amitől időszakokra fellobban. Viszont döntő többségében, ha hosszú ideje vagyunk valakivel, a szeretet, és a kötődés dominál.
Tehát szerintem a szeretet a domináns, egy idő után a szerelem kapja a kisebb szerepet, de kell a vonzalom, és néha olyan jó érezni, hogy újra szerelmes vagy abba az emberbe, akivel évek óta élsz.
De ha mégse úgy nézünk valakire, hogy szerelemmel az elég baj egy kapcsolatban még akkor is, ha az elmúik idővel. Mert akkor az a VÁGY nincs jelen. Nem?
Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy milyen érzés, ha szereted a gyereked. Erre nincs konkrét válasz, érzed és kész. Amúgy szerintem szerelem és szeretet között egy idő után már nem sok a különbség. Mert ha nincs melletted: hiányzik. Ha nem hallod a hangját: hiányzik. Ha nem alszik melletted: hiányzik..
erősebb lehet, mint a szerelem (nálam is így van)
Mennyire erős érzés az, ha valakibe nem vagyunk szerelmesek, de szeretjük és nagyon hiányzik?
További ajánlott fórumok: